понеділок, 03 вересня 2018 19:11

Спадок Дейві Джонса: військову техніку сфотографували на морському дні
10

Водолази досліджують невідомий корабель, затонулий під час Другої світової біля Японії. Назвали його "Шоломна розвалюха" за велику кількість шоломів, знайдених на борту
Фото: Daily Mail
Посудина, яку знайшли  на "Шоломній розвалюсі"
Кермо, гвинт і частина корпусу після корабельної аварії сфотографували на глибині 45 м
Залишки німецької субмарини UB 116, яка затонула під час Першої світової. Вежу з люком і перископом знайшли за 25 м від передньої частини судна
Легкий японський танк 95 HA-GO знайшли біля затонулого в Тихому океані San Francisco Maru

Шотландський фотограф Роб Макдональд опублікував світлини затонулої військової техніки у новій книзі "Глибше в темноту: Трилогія занурень, частина 3" (Deeper into the Darkness: The Diving Trilogy 3).

На фото зобразив рідкісну військову техніку, включаючи перший британський лінкор Audacious часів Першої світової і німецьку субмарину, розповідає Daily Mail.

Audaciou зараз лежить на глибині понад 60 м біля східного узбережжя Шотландії. Корабель затонув після ворожої атаки 27 жовтня 1914 року.

На іншому фото - Rio de Janeiro Maru, який затонув під час бойових дій в Тихому океані під час Другої світової. Водолази фотографувалися на фоні металевого напису на його борту та з японським мечем катаною, який знайшли на судні. Корабель спустили на воду японці 1943-го. Майже за рік його потопила американська авіація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дайвери показали підбиту військову техніку на дні морів

Книгу писали, коли світ відзначав 100-річчя Першої світової, розповідає Макдональд. В ній обіцяє дати історичні факти і просто пояснити про технічну складність глибоководних занурень.

Британські журналісти назвали підбірку фото рундуком Дейві Джонса. За старовинною легендою, Дейві Джонс - це морський чорт, який затягує кораблі на дно. Рундук Дейві Джонса - умовна назва океану і всесвітнього "кладовища кораблів". У фільмах циклу "Пірати Карибського моря" легенду переінакшили: Дейві Джонс із морської нечисті перетворився на проклятого моряка. А його рундук отримав конкретну форму і розмір - у ньому зберігалося серце капітана "Летючого голандця".

Через 73 роки після найвідомішої морської катастрофи минулого століття, 2 вересня 1985 року біля берегів Ньюфаундленду знайшли лайнер "Титанік". Уламки виявлені членами спільної американсько-французької експедиції.

Зараз ви читаєте новину «Спадок Дейві Джонса: військову техніку сфотографували на морському дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути