Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2009 08:36

Радбез ООН ухвалив резолюцію з протидії морському піратству

Радбез ООН ухвалив резолюцію з протидії морському піратству
Рада Безпеки ООН 30 листопада одностайно ухвалила резолюцію 1897 (2009) щодо протидії морському піратству біля берегів Сомалі.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ, зазначивши, що Україна стала однією з небагатьох держав, які не є членами Ради Безпеки ООН, що долучилися до кола співавторів цього документа.

Ключове положення документа передбачає продовження на однорічний період дії ухвалених у 2008 році резолюцій, якими було санкціоновано проведення державами та регіональними організаціями військово-морських операцій та інших заходів у територіальних водах Сомалі з метою протидії актам піратства.

Рада Безпеки ООН також привітала внесення Міжнародною морською організацією змін до її рекомендацій та інструкцій про запобігання і припинення піратства і озброєних нападів на судна.

Питання активізації міжнародних зусиль у боротьбі з піратством будуть також обговорюватися в ООН 1 грудня ц.р. під час ініційованої Україною інтерактивної тематичної дискусії на тему: "Посилення ролі ООН у протидії морському піратству", що проходитиме у рамках розгляду Генеральною Асамблеєю ООН пункту 76 порядку денного "Світовий океан та морське право, передає УНІАН.

За даними Reuters, зараз в полоні у піратів знаходиться, щонайменше, 12 суден і більше 200 заручників. Згідно інформації Міжнародного морського бюро, кількість нападів піратів на судна по всьому світу за перші дев"ять місяців 2009 року вже перевищила аналогічний показник за весь попередній рік.

Зараз ви читаєте новину «Радбез ООН ухвалив резолюцію з протидії морському піратству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути