четвер, 26 листопада 2009 18:30

Пірати взяли у полон більше 600 людей

Пірати взяли у полон більше 600 людей
Сомалійські пірати повідомили, що звільнять "Аріану", яку захопили більш ніж шість місяців тому, коли вона прямувала до Близького Сходу з Бразилії, пише Reuters.

На судні, яке належить грецькому судновласнику, перебувало 24 українських моряки, коли воно було захоплене 2 травня на північ від Могадішу.

Reuters повідомляє, що всього за цей рік було здійснено 324 піратські атаки по всьому світу. Було захоплено 37 кораблів, взято в полон 639 заручників. Саме сомалійські пірати загалом здійснили 174 напади, захопивши 35 кораблів і 587 осіб у заручники.

Кожного року повз узбережжя Сомалі прямує близько 20 тисяч кораблів.

Список суден, які досі знаходяться під контролем піратів:

WIN FAR 161: Тайваньський риболовний човен, захоплений 6 квітня 2009 року.

CHARELLE: Захоплено 12 червня 2009 року. 2,800-тонне вантажне судно, було атаковане на південь від Оману.

KOTA WAJAR: Захоплено 15 жовтня 2009 року. 24,637-тонне контейнерне судно, атаковане за 300 миль на північ від Сейшельських островів. Прямувало з Сінгапуру до Момбаси і мало 21 члена екіпажу на борту.

DE XIN HAI: Захоплено 19 жовтня 2009 року. Китайське судно перевозило близько 76,000 тонн вугілля і 25 членів екіпажу. Було атаковане за 700 миль від Сомалі.

AL KHALIQ: Захоплено 22 жовтня 2009 року. Зареєстроване в Панамі судно перевозило 26 членів екіпажу, 24 з яких індійці. Був захоплений на захід від Сейшельських островів.

LYNN RIVAL: Захоплено в жовтні 2009 року. Британська подружня пара Поль і Рейчел Чендлер, пливли до Танзанії на своїй яхті, коли були потрапили у полон.

THAI UNION 3: Захоплено 29 жовтня 2009 року. Пірати на двох яликах атакували риболовний човен з 23 росіянами, двома Філіппінцями і двома жителями Гани на борту.

DELVINA: Захоплено 5 листопада 2009 року. Перевозив вантаж пшениці та 21 членів екіпажу з України і Філіппін. Був захоплений на північному заході Мадагаскару.

ALMEZAAN: Захоплено 8 листопада 2009 року. Вантажне судно під Панамським прапором утримується біля північного Сомалійського міста Гаракад. Морські джерела повідомляють, що судно перевозило зброю, патрони, ракети і гранати. На борту були капітан і команда з 15 індійців і двох пакистанців.

AL HILAL/AL HALIL: Захоплено 9 листопада 2009 року. Єменське риболовецьке судно.

FILITSA: Захоплено 10 листопада 2009 року. Вантажне судно з екіпажем, до якого входили греки і філіппінці. Судно було атаковане за 500 миль на північний схід від Сейшельських островів.

ТЕРЕЗА VIII: Захоплено 16 листопада 2009 року. Хімічний танкер атакували в південному регіоні Сомалі на північний захід від Сейшельських островів. Танкер мав команду з 28 північнокорейських моряків. Капітан танкера помер від вогнепальних ран, як повідомили пірати.

RED SEA SPIRIT : Захоплено 19 листопада 2009 року. Грецький танкер під прапором Панами потрапив у полон біля Ємену.

Переклад: Gazeta.ua

К-Тісейко Максим: Обама побоюється повстання машин

Путін побоюється Ктулху, а Обама - повстання машин. Принаймні, таке враження склалося з його слів, коли президент США розмовляв з учнями вашингтонської школи про науку і технологію, пише Daily Telegraph.

Роздивляючись робота на імя "Cougar Cannon", якого демонстрували учні школи, Обама сказав: "Як президент, я вірю, що робототехніка може надихнути молодь на наукові та інженерні розробки".

"Але я також хотів би стежити за цими роботами на випадок, якщо вони спробують вчинити щось таке".

Обама говорив на конференції у Вашингтоні про освіту в галузі науки і математики. Серед інших її відвідала перша американська жінка в космосі Саллі Райд, а також команда програми "Руйнівники міфів".

Обама з надією запитав, чи "підривники" залишили всю свою вибухівку вдома.

Cougar Cannon - робот, призначений для викопування та жбурляння каменів на місяці, хоча за відсутності матеріалу з місяця на демонстрації він кидав пінні кулі.

У фільмі Термінатор комп"ютер став розумним і створив армії роботів для захоплення світу. Схоже не те, що Cougar Cannon не представляє такої ж загрози, хоча і не відомо, як далеко він може жбурнути ті кулі.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пірати взяли у полон більше 600 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути