Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 12:36

Сотні мільярдів: Пентагон просить про рекордний бюджет через російську загрозу

Сотні мільярдів: Пентагон просить про рекордний бюджет через російську загрозу
THAAD запускає ракету для перехоплення цілі у космосі. Фото: fair.org

Міністерство оборони США звернулося до Конгресу з проханням затвердити на 2019-й бюджет на оборону у розмірі $686 млрд. Причиною називають загрозу з боку Китаю та Росії.

Бюджет стане одним із найбільших в історії оборонного відомства, повідомляє CNN.

Президент США Дональд Трамп висловився з приводу цієї пропозиції. Американська армія буде сильнішою, ніж будь коли раніше. Збільшиться арсенал практично всіх видів зброї, - заявив він.

Адміністрація Трампа одночасно намагається "пропихнути" скорочення витрат на міжнародну допомогу та зовнішньополітичну діяльність.

Бюджет збільшиться на $80 млрд у порівнянні з бюджетом на 2018-й. Гроші підуть на протидію загрозам Росії та Китаю.

"Велика конкуренція за владу, а не тероризм виникла як центральний виклик безпеці та процвітанню в США", заявив головний радник секретаря з питань оборони США Девід Норквіст.

Росія порушила кордони сусідніх держав і намагається всіляко накладати заборону на економічні, дипломатичні та безпекові рішення інших країн. Москва також намагається зруйнувати Організацію Північноатлантичного договору. Західний альянс після закінчення Другої світової війни був оплотом безпеки в Західній Європі, говориться в бюджетному документі.

Російські військові літаки за останні кілька місяців брали участь у декількох випадках зіткнень із американськими військовими літаками над Чорним морем і Сирією. Таким чином Москва кидає виклик американському впливу. Росія регулярно влаштовує паради, аби продемонструвати свою військову міць.

Пентагон планує придбати додатково 82 THAAD (Terminal High Alt Area Defense) - протиракетних комплексів рухомого наземного базування для висотного заатмосферного перехоплення ракет середньої дальності. Також - 20 додаткових ракет для наземної систем оборони середньої дальності, яка буде перехоплювати боєголовки з космосу.

"Якщо чесно, то ми маємо купити їх, бо інші купують. Якщо вони зупиняться, то і ми зупиниемося. Але вони цього не роблять. Якщо це буде продовжуватися, ми зайдемо в питанні ядерного озброєння так далеко, як ніхто раніше", - заявив Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іх там нєт": голова Пентагону прокоментував розстріл "вагнеровців"

Оборонне відомство планує протягом фіскального року придбати 10 бойових кораблів ВМС. Бюджет включає розробку бомбардувальників B-21 системи "стелс".

Виділення бюджету поверне США військову могутність, заявив голова Пентагону Джеймс Маттіс у понеділок у Римі.

Верховну Раду закликали якомога швидше ухвалити закон про національну безпеку. Із відповідною заявою виступив міністр оборони США Джеймс Меттіс."Міністр оборони США Меттіс закликав до швидкого прийняття законодавства, що забезпечить міцну правову основу для реформ у сфері оборони для підтримки безпечної і демократичної України", - йдеться в заяві дипломатичної місії.

Зараз ви читаєте новину «Сотні мільярдів: Пентагон просить про рекордний бюджет через російську загрозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути