неділя, 21 жовтня 2018 10:25

Повідомили дату офіційного відкриття найдовшого морського мосту в світі

Повідомили дату офіційного відкриття найдовшого морського мосту в світі
Офіційний запуск в експлуатацію моста Гонконг-Чжухай-Макао і повноцінного руху автотранспорту по ньому відбудеться 24 жовтня. Фото - cfts.org.ua

Офіційний запуск в експлуатацію моста Гонконг-Чжухай-Макао і повноцінного руху автотранспорту по ньому відбудеться 24 жовтня о 9:00 за пекінським часом.

Інженерна споруда загальною протяжністю 55 км є найдовшим мостом у світі, що проходить над морем. Крім відрізків мостів, в нього входить тунель протяжністю 7 км і штучні острови. Загальна протяжність морської частини моста становить 22,9 км. З 55 км споруди 38 км припадає безпосередньо на різні ділянки мостів, пише ЦТС.

Будівництво велося з 2009 року, при цьому враховувалися екологічні вимоги, щоб не нашкодити морській фауні регіону. Тунель і ділянки з вантовими мостами були споруджені для того, щоб забезпечити прохід великотоннажних морських суден. Завдяки мосту подорож з Гонконгу в Чжухай скоротиться з 3 годин до 30 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці збудують "невидимий" скляний міст

Передбачалося, що міст почнуть експлуатувати ще в кінці 2017 року, однак цьому перешкодила те, що треба було узгодити механізми прикордонного контролю. Гонконг і Макао, хоча і входять до складу КНР, але є спеціальними адміністративними одиницями.

У Китаї відкрили для руху автомобільного транспорту найвищий в світі навісний міст. Найвища його точка знаходиться на на висоті 565 метрів метрів над землею і, за твердженням китайської сторони, міст є рекордсменом за цим показником.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили дату офіційного відкриття найдовшого морського мосту в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути