Ексклюзиви
пʼятниця, 09 квітня 2021 13:41

Сонячні ванни знижують ризик смерті від коронавірусу

Сонячні ванни знижують ризик смерті від коронавірусу
У сонячних районах менше смертей від коронавірусу / Getty Images

Згідно з новим дослідженням, сонячні ванни можуть знизити ризик смерті від Covid-19.

Учені кажуть, що сонце змушує шкіру виділяти хімічну речовину, яка полегшує симптоми, а також послаблює запалення в організмі. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уже 13 регіонів: оновили перелік червоних зон

"Ми все ще багато чого не розуміємо про Covid-19. Наші результати показують, що вплив сонячного світла є одним зі способів зниження ризику смерті від коронавірусу", - каже доктор Річард Веллер з Единбурзького університету.

Дослідження засновані на жителях Великої Британії, Італії та США. Воно показало, що в регіонах США з найвищим рівнем УФА-променів, які становлять 95% сонячного ультрафіолету, було менше смертей від Covid-19. Аналіз в Англії та Італії дав такі ж результати. За словами вчених, у сонячних районах рівень смертності від коронавірусу менший.

"Зв'язок між смертністю від Covid-19, сезоном і географічною широтою разюча", - каже співавтор дослідження, завідувач кафедри географії охорони здоров'я в Единбурзі, професор Кріс Дібб.

Дослідники взяли до уваги чинники, які пов'язані з підвищеним впливом вірусу і ризиком смерті. До них належать вік, етнічна приналежність, соціально-економічний статус, щільність населення, забруднення повітря, температура і рівні інфекції в місцевих районах.

Професор Дібб і його колеги говорять, що, крім вітаміну D, сонячне світло також змушує шкіру виділяти оксид азоту. За словами вчених, це може знизити здатність вірусу до реплікації, що підтвердили лабораторні експерименти.

Попереднє дослідження тієї ж групи показало, що сонячне світло також покращує здоров'я серцево-судинної системи. Кращий тиск захищає від серцевих нападів. Серцево-судинні захворювання - поширене ускладнення від Covid-19.

Останнє дослідження може привести до потенційних нових методів лікування Covid-19, додали дослідники.

Зараз ви читаєте новину «Сонячні ванни знижують ризик смерті від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути