понеділок, 27 червня 2022 02:26

Шойгу не був на Донбасі. Боїться, що ліквідують - журналіст

Шойгу не був на Донбасі. Боїться, що ліквідують - журналіст
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу не відвідував Донбас. Фото: прес-служба Міноборони РФ

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу не відвідував пункти управління ЗС РФ на території Луганської та Донецької областей. Замість Донбасу він відправився в Бєлгород.

"Там для нього і генералів МО і ГШ, які його супроводжували, влаштували показові доповіді про ведення бойових дій на території України, показове нагородження медалями та орденами", - пише журналіст Роман Цимбалюк у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили пункт управління російської армії - Цимбалюк

Російське командування боїться, що Україна ліквідує Шойгу.

"Причина відмови від відвідування Луганської та Донецької областей Сергієм Шойгу є страх командувачів воюючих угруповань, що командування ЗС РФ може бути знищено ракетним ударом ЗС України і їхнє небажання демонструвати реальні втрати російської армії під час бойових дій", - повідомляє журналіст.

Раніше російські ЗМІ писали, що міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу приїхав на тимчасово окуповану територію України перевірити загарбницькі війська.

На командних пунктах Шойгу нібито заслухав доповіді командувачів щодо поточної обстановки та дій російських Збройних сил на основних операційних напрямках

Раніше Шойгу заявляв, що російські загарбники відкрили сухопутне сполучення РФ з окупованим Кримом. Коридор зробили через тимчасово окуповані південні області України. За його словами, окупанти "створили необхідні умови" для відновлення залізничного руху між Росією, окупованим "Донбасом, Україною та Кримом на шести ділянках".

Зараз ви читаєте новину «Шойгу не був на Донбасі. Боїться, що ліквідують - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути