понеділок, 21 вересня 2020 19:50

Слонів погубили ціанобактерії

Слонів погубили ціанобактерії
Померлі слони в Ботсвані / Reuters

Ціанобактерії в водопоях Ботсвани призвели від липня до смерті щонайменше 330 слонів. Масовою гибеллю тварин зайнялася місцева влада.

У Ботсвані найбільша в Африці популяція слонів – біля 130 тис. Для багатьох міжнародних екологів і влади країни масове вимирання тварин стало загадкою. Про це пише сайт польського телеканалу Polsat.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий спалах вірусу Еболи вбив 48 осіб

У понеділок віцедиректор Департаменту дикої природи і національних парків Ботсвани Киріл Таоло пояснив, що розслідування показало, що масове вимирання спричинили ціанобактерії у водопоях. Вони токсичні для нервової системи тварин.

"Надалі ще маємо запитання, на які шукаємо відповіді. Наприклад, чому помирали тільки слони, а інші тварини ні? Чому тільки на одній території? Маємо кілька гіпотез, які зараз перевіряємо", - заявив Таоло.

Схожа ситуація склалася в сусідньому Зімбабве, де останнім часом вмерло понад 20 слонів. Підозрюють, що причина в тій самій бактеріологічній інфекції. За версією екологів, бактерії призводили до запалення мозку тварин і вмирання.

Ціанобактерії - одноклітинні, нитчасті, колоніальні мікроорганізми. Деякі види токсичні. Це головні учасники цвітіння води, яке спричинює масове вимирання риби, отруєння тварин і людей.

Зараз ви читаєте новину «Слонів погубили ціанобактерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути