середа, 13 грудня 2017 12:20

Школярам заборонять користуватися смартфонами

Школярам заборонять користуватися смартфонами
Не усі згодні із забороною телефонів. Фото: setphone.ru


Уряд Франції ухвалив рішення щодо заборони школярам віком від 6 до 15 років користуватися смартфонами у школах. Йдеться не лише про уроки, але й перерви.

Як повідомляє The Guardian, заборона смартфонів у школах була прописана у передвиборчій програмі Еммануеля Макрона, чинного президента країни.

Міністра освіти Франції Жан-Мішель Бланкер розповів, що заборона набуде чинності вже з початком нового навчального року, 1 вересня. Принести із собою смартфон можна буде, а ось користуватися ним – ні.

Також міністр сказав, що деякі школи вже впровадили таку політику. Адже вчителі разом із батьками вважають, що це вірний крок, оскільки дорослі "занадто рано дають дітям безконтрольно використовувати електронні пристрої".

Однак підкреслюється, що не усі згодні із забороною телефонів. Попри те, що більшість визнає її користь, не зовсім зрозуміло, яким чином все це впроваджуватиметься у життя.

За приклад Бланкер навів своїх колег-міністрів, які перед засіданнями здають смартфони на зберігання до спеціальних ящиків. Він переконаний, що такі ж самі можна зробити і у школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба виховувати особистостей, а не носіїв знань" - експерт

Хтось любить математику, хтось мови чи музику. Логічніше пов'язувати навчальну програму з тим, що притягує дитину, коли вона вчиться, а не змушувати її проходити все за програмою, переконаний американський інженер, підприємець та винахідник Ілон Маск. Щоб реалізовувати сказане на практиці, Маск відкрив власний навчальний заклад.

Зараз ви читаєте новину «Школярам заборонять користуватися смартфонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути