середа, 22 листопада 2017 07:25

Як навчають у школі Ілона Маска

Хтось любить математику, хтось мови чи музику. Логічніше пов'язувати навчальну програму з тим, що притягує дитину, коли вона вчиться, а не змушувати її проходити все за програмою, переконаний американський інженер, підприємець та винахідник Ілон Маск.

Щоб реалізовувати сказане на практиці, Маск відкрив власний навчальний заклад, пише Оsvitoria.

Засновник SpaceX і Tesla тривалий час шукав школу для п'ятьох своїх синів. Спочатку вони навчалися у Мірманській школі для обдарованих дітей, що Лос-Анджелесі. Утім традиційна система освіти Маска не задовольнила. Він забрав дітей зі школи. Удома їх навчав спеціально запрошений вчитель.

Автор: tjournal
  Маск з колишньою дружиною Талула Райлі і дітьми.
Маск з колишньою дружиною Талула Райлі і дітьми.

У 2015-му Маск купив особняк у Південній Каліфорнії і відкрив там власну школу. Мільйонер назвав заклад Аd astra. Це частина латинського прислів'я Per aspera ad astra - "Крізь терни до зірок".

Інформації про навчальний заклад мало. Батьки усіх школярів підписували угоду про конфіденційність. Відомо, що, крім синів Ілона Маска, у школі вчаться ще близько 20 дітей. У них троє вчителів. Дітей не ділять по класах за віком. Вони займаються усі разом. Навчаються не за програмою - самі обирають, що і коли хочуть вивчати.

"Узяти, наприклад, урок, на якому розповідають про те, як влаштований і працює двигун. У традиційній школі скажуть, що потрібно вивчити всі викрутки і гайкові ключі, які можуть допомогти відремонтувати двигун. Це неправильний і складний підхід. Краще показати дітям двигун і запропонувати розібрати його. А як це зробити? Ось для цього нам знадобиться викрутка", - розповідає Маск.

Автор: Hi-News
  Ілон Маск.
Ілон Маск.

Школярі мають один обов'язковий предмет - етику і мораль. Навчання відбувається у формі бесіди. Діти обговорюють події, які можуть виникнути у реальному житті.

"Ось приклад тієї рольової гри, яку я чув в Ad Astra на модулі з етики і моралі. Уявіть собі невелике містечко на озері, в якому більшість мешканців працюють на одній фабриці. Вона забруднює озеро і вбиває в ньому все живе. Закриття фабрики означає, що багато людей втратять роботу. А якщо фабрику зберегти, озеро поступово зникатиме. У дітей запитують, як вони вчинять у цій ситуації? Це допомагає розвивати критичне мислення", - розповідає голова фонду X Prize Пітер Діамандіс.

Школа Ad Astra відображає реальний світ. Таке проектне навчання сприяє розвитку у дітей цікавості, впевненості, творчого мислення, вміння працювати в команді. Це важливі навички для дорослого життя. Традиційна школа такому не вчить, каже Ілон Маск.

Ілон Маскзапропонував створити нову транспортну систему для нашої планети з використанням космічних кораблів і ракет з функцією повернення. Так, на Землі цілком можливо літати ракетою типу BFR, що первинно призначалася для польотів на Марс.

Зараз ви читаєте новину «Як навчають у школі Ілона Маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути