четвер, 06 січня 2022 00:45

Силовики на вулицях Алмати проводять спецоперацію: є загиблі серед протестувальників і поліції

Казахські силовики розпочали активну фазу придушення акцій протесту в Алмати, яку влада називає антитерористичною операцією.

На вулицях найбільшого міста Казахстану лунають автоматні черги. На опублікованому в мережі відео видно, як військові підрозділи рухаються вулицею міста, у Telegram-каналі повідомив журналіст 1+1 Андрій Цаплієнко.

ОБЕРЕЖНО! ВІДЕО 18+!

Жителі Алмати масово прибувають до аеропорту через протести на вулицях міста. Люди хочуть покинути місто, одна не вдається, оскільки аеропорт зачинено.

В акіматі Алмати підтвердили, що "антитерористична операція" запланована. Проте її не проводитимуть найближчим часом.

Тим часом вулицями Алмати лунають сирени. Жителів міста попереджають про небезпеку. Ймовірно, ця небезпека пов'язана із проведенням зачистки.

На під'їзді до Алмати засняли цілі колони військової техніки

Надходить інформація про велику кількість убитих у масових протестах.

У Мережі опублікували відео, ймовірно, з моргу в Казахстані, на якому видно десятки тіл з вогнепальними пораненнями, відео розмістив на своїй сторінці в Telegram український журналіст Денис Казанський, проте першоджерело невідоме.

"Починає надходити інформація про велику кількість загиблих. Поширюється відео з моргу, де лежать десятки мертвих тіл з вогнепальними пораненнями. Число жертв уже напевно йде на сотні", - написав він.

Стало відомо про вбитого 12-річного хлопчика.

  Вбитий 12-річний хлопчик на вулицях Алмати
Вбитий 12-річний хлопчик на вулицях Алмати

Під час протестів загинуло вісім співробітників правоохоронних органів. 317 співробітників поліції та військовослужбовців Нацгвардії зазнали поранень, повідомили в міністерстві внутрішніх справ країни.

З'явилося відео як силовики розстрілювали беззбройних людей зі щитами. Це практично нічим не відрізнялося від розстрілу Небесної сотні в Україні.

Точної кількості загиблих та постраждалих на даний момент немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У найбільшому місті Казахстану оголосили антитерористичну операцію

У Казахстані продовжуються акції протесту через зростання цін на скраплений автогаз. Протестувальники захопили резиденцію президента у місті Алмати. На тлі масових протестів уряд Казахстану пішов у відставку. Країни-члени ОДКБ погодилися ввести миротворців на запит президента Казахстану Токаєва.

Зараз ви читаєте новину «Силовики на вулицях Алмати проводять спецоперацію: є загиблі серед протестувальників і поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути