Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 07:59

Siemens поставить Росії нові турбіни

Siemens поставить Росії нові турбіни
Будуть поставлені 3 турбіни. Фото: svoboda.org

Німецький концерн Siemens підписав контракт на будівництво парогазової електростанції потужністю 495 МВт у російському Нижньокамську. Будуть поставлені 3 турбіни.

Як інформує Deutsche Welle, вартість угоди становить 380 млн євро.

Контракт у Мюнхені підписали Дітріх Меллер, президент Siemens у Росії, і Азат Бікмурзін ,генеральний директор ПАТ "Нижнекамскнефтехим", у присутності Ільзе Айгнер, заступника прем'єр-міністра Баварії, президента Татарстану Рустама Мінніханова і Джо Кезера, головного керуючого Siemens.

Повідомляється, що Siemens поставить 2 газові турбіни SGT5-2000Е і 1 парову турбіну ST-600, а також обладнання для розподілу енергії. Субпідрядником виступить турецька будівельна компанія ENKA. Також очікується, що "Нижнекамскнефтехим" також укладе з Siemens 13-літню сервісну угоду.

Зазначається, що електростанція повинна бути запущена до травня 2021 року. Як передбачається, вона буде працювати на синтетичному газі - побічному продукті нафтохімічного виробництва "Нижнекамскнефтехим".

Siemens є генеральним підрядником, тому "компанія буде зберігати повний контроль над постачанням і установкою обладнання", заявила представник німецького концерну.

Відомо, що це перший великий контракт Siemens у Росії після того, як турбіни німецького концерну виявилися в анексованому РФ Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готовий коментувати ситуацію з турбінами Siemens у Криму – Пєсков

Арбітражний суд Москви відмовив німецькому концерну Siemens повернути турбіни, котрі були встановлені в Криму в обхід санкцій. Росіяни подали зустрічний позов проти Siemens, звинувачують в порушенні російського законодавства.

Зараз ви читаєте новину «Siemens поставить Росії нові турбіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути