вівторок, 07 березня 2023 05:37

Сі Цзіньпін звинуватив США у тиску

Сі Цзіньпін звинуватив США у тиску
Голові КНР Сі Цзіньпіню не подобається риторика Заходу. Фото: РІА Новини

Сполучені Штати з партнерами чинять на Пекін всебічний тиск.

Це проявляється у запровадженні низки обмежень для розвитку Китаю, заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін, пише The Wall Street Journal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сполученим Штатам радять переглянути кількість ядерних боєголовок

"Західні країни на чолі зі США впроваджують проти нас всебічне стримування, оточення та придушення, що створює безпрецедентно серйозні виклики для розвитку нашої країни. Найближчим часом ризики і виклики, з якими ми стикаємося, тільки зростатимуть і посилюватимуться", - заявив Цзіньпін.

Звинувачуючи Вашингтон у термінах холодної війни, китайський лідер використав націоналістичну риторику, властиву чиновникам нижчого рангу та державним ЗМІ, зазначає видання.

Таким чином, керівник Китаю намагається перекласти на Захід провину за власну політику, включаючи жорсткі заходи боротьби з коронавірусом і тиск на технологічні компанії, що послабили економіку.

США підозрюють, що Китай хоче підтримати Росію зброєю у війні проти України. У зв'язку з цим лідера КНР попередили про "наслідки неправильного вибору".

Постійна представниця Сполучених Штатів Америки в Організації Об'єднаних Націй Лінда Томас-Грінфілд заявила, що Китай перетне "червону лінію", якщо схвалить рішення про надання Росії зброї.

Зараз ви читаєте новину «Сі Цзіньпін звинуватив США у тиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути