Ексклюзиви
вівторок, 02 березня 2021 15:32

Серійний маніяк помер у своїй камері

Серійний маніяк помер у своїй камері
Маніяк знайдений мертвим у своїй камері / Департамент виправних установ Каліфорнії

Серійний маніяк-вбивця Роджер Кіббі, 81 рік, помер у в'язниці в Каліфорнії. Він був знайдений мертвим на підлозі камери, а його співкамерник був поруч.

Охоронці терміново доставили Кіббі в лазарет, але через годину оголосили мертвим. Причину смерті не називають, але припускають, що маніяка вбив співкамерник, 40-річний Джейсон Бадроу. Бадроу перевели в ізолятор. Розпочалося розслідування. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дім убивці зроблять готелем

Будроу потрапив в тюрму в 2011-му, щоб відбути довічне ув'язнення без можливості умовно-дострокового звільнення за вбивство першого ступеня.

Кіббі відбував кілька довічних ув'язнень за вбивство щонайменше 7 жінок протягом 20 років. Він був відомий як "I-5 душитель".

Кіббі вперше засудили до 25 років тюрми в 1991-му за вбивство 17-річної Дарсін Фракенпол. Її тіло було знайдено оголеним. Він вбив її в 1987 році. Також його засудили за напад і спробу викрадення повії.

Детективи підозрювали, що Кіббі убив кілька інших жінок, але тільки на початку 2000-х це вдалося довести, коли підозри підтвердили сліди ДНК та інші докази з місць злочинів. У 2008-му його звинуватили у вбивстві Лу Еллен Берлі в 1977-му, Барбари Енн Скотт, Стефані Браун, Кетрін Келлі Куінонс, Чармейн Сабри і Лори Хідрік. Усіх їх він убив у 1986-му.

У 2009-му він визнав себе винним у вбивствах, зґвалтуваннях і викраденнях. Його засудили до довічного терміну в обмін на відмову прокуратури домагатися страти.

Його першою відомою жертвою стала Берлі, якій був 21 рік. Вона пішла з дому на співбесіду, але більше не повернулася. Кіббі зізнався у вбивстві, сказавши, що заманив її в фургон, щоб обговорити роботу в сфері косметики. Потім зв'язав її, відвіз в район озера Берріесса, зґвалтував і вбив, перш ніж викинути тіло у висохле русло річки. Тіло знайшли аж в 2011-му, коли заступник шерифа виявив фрагмент кістки, що співпадає з місцем, де Кіббі зізнався, що покинув тіло.

Хідрік, якій теж був 21 рік, востаннє бачили в 1986-му в її рідному місті, коли вона сіла в машину у напрямку до шосе. Її тіло знайшли кілька місяців по тому біля шосе.

19-річну Браун знайшли в липні 1986-му в канаві неподалік шосе. Вона була задушена і зґвалтована.

Автомобіль Сабри зламався біля шосе I-5. Вона залишила матір в машині, коли поїхала на авто з чоловіком, який запропонував допомогу. Тіло матері знайшли задушеним 3 місяці по тому на іншому шосе.

Вбивця мав звичай душити жертв і залишати "підписи" - випадкові порізи на одязі ножицями.

Зараз ви читаєте новину «Серійний маніяк помер у своїй камері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути