Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2019 07:32

Сенатори США направлять фінансову допомогу Україні всупереч Трампу

  Кошти будуть виділені до кінця поточного фінансового року, тобто до 30 вересня. Фото: ТСН
Кошти будуть виділені до кінця поточного фінансового року, тобто до 30 вересня. Фото: ТСН

Американські сенатори очікують, що конгрес санкціонує виділення військової допомоги Україні, навіть якщо президент Дональд Трамп відмовиться її розморозити.

"Якщо Трамп вирішить не витрачати ці гроші, я абсолютно впевнений, що обидві партії конгресу проголосують за їх переассігнацію", - каже Рон Джонсон, пише Reuters.

Його колега по конгресу з Демократичної партії Кріс Мерфі також висловився на користь того, що гроші слід виділити Україні. Обидва сенатора недавно здійснили візит до Європи, де заодно відвідали і Україну.

Мерфі заявив, що на зустрічах з українськими чиновниками було ясно, що у них немає повного розуміння, чому гроші можуть не дійти до Києва. За його словами, українці піднімали це питання на кожній зустрічі з американськими законодавцями. Обидва сенатора заявили, що намагалися переконати українців у тому, що конгрес підтримує країну, стикаються з російською агресією.

Мова йде про допомогу Києву в розмірі 250 млн доларів, яку конгрес США схвалив у червні в рамках Ініціативи про підтримку безпеки України (Ukraine Security Assistance Initiative).

Кошти будуть виділені до кінця поточного фінансового року, тобто до 30 вересня. Однак в кінці серпня телеканал CNN з посиланням на свої джерела повідомив, що Трамп планує заморозити цю допомогу.

Два американських конгресмени демократ Еліот Ленс Енгель і республіканець Майкл Мак-Кол вже написали відкритого листа Трампу, в якому закликали його негайно розморозити кошти для України.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли США і Британія приєднаються до "нормандської четвірки"

Президент США Дональд Трамп готовий долучитись до переговорів у "нормандському форматі" щодо миру в Україні.

10 вересня у Вашингтоні журналісти поставили запитання Трампу про ймовірність залучення США до переговорів у "нормандському форматі" з приводу встановлення миру в Україні за участі України, Росії, Франції та Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Сенатори США направлять фінансову допомогу Україні всупереч Трампу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути