Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2019 05:47

Стало відомо, коли США і Британія приєднаються до "нормандської четвірки"

Стало відомо, коли США і Британія приєднаються до "нормандської четвірки"
Повідомили про нову зустріч "нормандської четвірки". Фото: Сегодня

Питання розширення переговорів в "нормандському форматі" щодо ситуації на Донбасі можливе за умови, якщо нинішні сторони переговорів - Україна, Росія, Німеччина і Франція - не зможуть досягти результатів.

До процесу можуть підключитися США і Великобританія, проте офіційний Київ з цим питанням ще не звертався, в інтерв'ю Голосу Америки сказав тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

"Президент Зеленський та інші представники українського уряду заявляли, що якщо нинішній "нормандський формат", "нормандська четвірка" не дасть результатів - а вони хочуть результатів - тоді вони розглянуть можливість просити Сполучені Штати і Британію приєднатися. Наскільки мені відомо, офіційного запиту про це поки не надходило. Є серйозний інтерес з боку української влади і, зокрема, президента Зеленського рухатися вперед в мирному процесі. Ось уже 5 років триває робота над Мінськимм домовленостями, 5 років діє "нормандський формат". І якщо це може принести результати - прекрасно. Якщо ж результатів не буде - то я так думаю, може з'явитися прохання про появу інших учасників, таких як Сполучені Штати і Великобританія", - сказав Тейлор.

Зеленський недавно заявив, що дискусія щодо розширення "нормандського формату" може відбутися вже до кінця вересня.

"Сполучені Штати і Британія дуже зацікавлені в тому, щоб допомогти всім сторонам, особливо Україні, знайти мирне вирішення Донбасом. Тому коли запит буде отриманий, ми будемо зацікавлені. Джон Болтон був тут в Києві і була розмова саме про це. І він сказав буквально те ж саме: якщо народ України захоче, щоб ми приєдналися, ми зацікавлені розглянути таку можливість! ", - зазначив Тейлор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відправило в Україну делегацію для протидії диверсіям з боку Росії

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що міг би долучитися до переговорів щодо світу в Україні, якщо це буде необхідно учасникам переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли США і Британія приєднаються до "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути