пʼятниця, 21 травня 2021 08:22

Сенатори США ініціюють повернення санкцій щодо оператора "Північного потоку-2"

Сенатори США ініціюють повернення санкцій щодо оператора "Північного потоку-2"
Сенатори США вимагають повернути санкції стосовно компанії Nord Stream 2. AG, що задіяна в будівництві "Північного потоку-2".Фото: Reuters

Вчора, 20 травня, 14 сенаторів-республіканців США розкритикували відмову Джо Байдена від санкцій щодо оператора "Північного потоку-2". Відповідно вони представили законопроєкт, в якому ініціювали повернення санкцій стосовно компанії Nord Stream 2. AG, що задіяна в будівництві "Північного потоку-2".

Повідомляє The Hill.

Законопроєкт також передбачає запровадження обмежень стосовно генерального директора компанії Маттіаса Варніга, а також субпідрядників будь-якої організації, ща працює над будівництвом російського газопроводу.

"Ризикуючи послабити глобальні позиції Америки, адміністрація Байдена погоджується з помилковою стратегією Німеччини, яка дасть Путіну контроль над нашими союзниками в Європі", - висловився сенатор-республіканець від штату Нью-Йорк Кевін Крамер.

За його словами, будівництво трубопроводу треба зупинити.

"Треба зупинити трубопровід Путіна, і я закликаю своїх своїх колег приєднатися до цих зусиль, перш ніж адміністрація змусить Сполучені Штати на власному гіркому досвіді зрозуміти, чому енергетична безпека означає національну безпеку", - сказав Крамер.

Співавторами законопроєкту також є сенатори-республіканці Майк Браун (Індіана), Джон Корнин (Техас), Шеллі Мур Капіто (Вірджинія), Білл Кессіді (Вашингтон), Джоні Ернст (Айова), Стів Дейнс (Монтана), Чак Грасслі (Айова), Сінді Хайд-Сміт (Міссісіпі), Роджер Маршалл (Канзас), Рік Скотт (Флорида) і Роджер Вікер (Міссісіпі).

Скасувати відмову від розширення санкцій і продовжити їх закликав адміністрацію президента США голова комітету Сенату США з міжнародних відносин, демократ Боб Менендес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден не буде запроваджувати санкції проти російського "Північного потоку-2" - ЗМІ

"Адміністрація заявила, що будівництво трубопроводу - погана ідея і що це російський проєкт зловмисного впливу. Я поділяю цю думку, але не розумію, як рішення буде сприяти зусиллям США з протидії російській агресії в Європі", - сказав Менендес.

Раніше Державний департамент Сполучених Штатів представив Конгресу звіт, у якому ініціював відмову від санкцій щодо оператора газопроводу "Північний потік-2" Nord Stream 2. AG та його гендиректора Маттіаса Варніга. У департаменті пояснили, що це рішення є "важливим для національних інтересів США". Мова про відносини Штатів з Німеччиною та іншими країнами ЄС.

Водночас документ передбачає введення обмежень щодо чотирьох компаній і чотирьох суден, задіяних в будівництві російського газопроводу.

На думку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, завершення будівництва "Північного потоку-2" буде поразкою американської дипломатії.

У компанії Nord Stream 2 запевняють, що газопровід "Північний потік-2" побудований на 95%

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США пояснили скасування санкцій проти "Північного потоку - 2"

Німецьке Федеральне відомство з судноплавства та гідрографії дозволило продовжити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", який прокладають в обхід України. Берлін наполягав на завершенні будівництва російського трубопроводу. Міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц заявляв, що проєкт закінчать, а канцлерка Ангела Меркель називала недоречним засобом санкції проти газопроводу, які США ввели у січні 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Сенатори США ініціюють повернення санкцій щодо оператора "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути