четвер, 05 жовтня 2017 09:41

Сенат США визнав втручання Росії до виборів 2016 року

Сенат США визнав втручання Росії до виборів 2016 року

Комітет з розвідки Сенату США підтвердив висновки американської розвідки про те, що РФ намагалася вплинути на президентські вибори, на яких переміг Трамп. Про це повідомила "Європейська Правда".

Сенат ще не визначив, чи існувала змова між росіянами та штабом Трампа. Очевидно, що РФ поширювала неправдиву інформацію, маніпулювала американськими виборами з допомогою соцмереж, здійснювала хакерські атаки на сервери Демократичної партії США та пошту Гілларі Клінтон. Втім, ще незрозуміло, чи Росія робила це з власної ініціативи, чи заручившись підтримкою штабу Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солдати НАТО стали жертвами російських хакерських дронів

"Між членами та працівниками комітету існує консенсус - ми довіряємо висновкам розвідки", - заявив в цю середу сенатор Річард Бурр, голова Комітету з розвідки.

Розслідування триває. Поки що Комітет вже проінтерв'ював більше 100 людей та проаналізував більш ніж 100 000 документів у рамках розслідування. Документи надавали як розвідка, так і колишні члени адміністрації Обами і навіть люди з оточення Трампа.

Докази про втручання РФ до американських виборів надає і Цукерберґ, засновник Facebook. Розвідка США вперше заговорила про кібервтручання РФ ще в жовтні 2016 року, але не мала чітких доказів.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США визнав втручання Росії до виборів 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути