Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 12:51

Секс-скандал у Держдумі: соратник Жириновського домагався журналісток

Секс-скандал у Держдумі: соратник Жириновського домагався журналісток
Депутату від ЛДПР Леоніду Слуцькому не соромно за домагання до жінок.

Низка журналістів російських інформагентств відмовляються працювати у російській Держдумі. Причиною стали сексуальні домагання з боку Леоніда Слуцького - соратника лідера ЛДПР Володимира Жириновського.

Журналісти звернулися до комісії Держдуми з етики. Та не виявила у поведінці Слуцького дій, які заслуговують на осуд. Через це працівники преси масово бойкотують роботу законодавчого органу Росії, повідомляє "Медуза".

Зі звинуваченнями проти Леоніда Слуцького публічно виступили Катерина Котрікадзе (RTVI), Дар'я Жук ( "Дощ") і Фаріда Рустамова ( "Російська служба ВВС"). Вони звернулися до комисії Держдуми з питань депутатської етики. Жук і Рустамова брали участь в її засіданні 21 березня.

У Фаріди Рустамової з "Російської служби ВВС" є запис розмови зі Слуцьким. Депутат поводився непристойно, намагався торкатися жінки. За словами Рустамової, Слуцький провів рукою, внутрішньою частиною долоні, по її лобку вгору, повідомляє "Медуза".

Комісія не знайшла порушень у поведінці депутата. Журналісткам запропонували звернутися "в інше місце". Сам Слуцький заявив, що нема такого, за що йому повинно бути соромно.

Після цього кілька російських редакцій оголосили, що припиняють або обмежують свою роботу з Держдумою. Серед них - РБК (пішли першими), "Дождь", "Ехо Москви", "Право", "Лента.ру", "Коммерсант.ру", "Говорит Москва", "Знак", RTVI і Republic.

"Рішення низки ЗМІ про відкликання журналістів з федерального парламенту вважаю емоційним і таким, що суперечить найважливішій задачі преси з інформування суспільства", - заявив глава комітету з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку Леонід Левін 22 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер Держдуми порадив журналісткам звільнитись

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков під час прес-конференції тричі відмовився коментувати журналістам ситуацію.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін оголосив про призупинення акредитації журналістів ЗМІ, що бойкотують Держдуму.

У четвер на вході в парламент у охорони з'явилися списки журналістів, яким заборонений вхід у будівлю парламенту, повідомляє телеканал "Дождь".

Раніше спікер Держдуми Росії В'ячеслав Володін жорстко відповів на нещодавні звинувачення журналісток у домаганнях з боку депутата від фракції ЛДПР Леоніда Слуцького.

"Вам небезпечно працювати в Думі? Якщо так - міняйте роботу", - сказав Володін під час привітання російських журналістів з прийдешнім святом 8 березня.

Також зауважив, що заяви про домагання можуть бути провокацією до виборів. 18 березня росіяни голосуватимуть за наступного президента.

Зараз ви читаєте новину «Секс-скандал у Держдумі: соратник Жириновського домагався журналісток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути