неділя, 15 вересня 2024 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще до кінця вересня: у США готують новий пакет допомоги Україні

Ще до кінця вересня: у США готують новий пакет допомоги Україні
Радник із національної безпеки Білого дому Джейк Салліван розповів про новий пакет допомоги Україні. Фото: gettyimages.com

Сполучені Штати Америки доставляють на передову снаряди 155 мм калібру так швидко, як тільки можуть, буквально знімаючи їх з конвеєра.

Нині США працюють над суттєвим пакетом допомоги Україні, який планують оголосити до кінця цього місяця. Про це заявив радник із національної безпеки Білого дому Джейк Салліван, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я щодня зустрічаюся зі своєю командою, щоб подумати про те, які засоби, які інструменти нам потрібно впровадити, щоб стабілізувати фронт, і переконатися, що наступальні дії росіян наражаються на жорсткий опір. Ми також позбавляємо Росію можливості здійснити якийсь прорив, який би привів до стратегічних вигід від їхнього подальшого просування на схід", - сказав Салліван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім звернувся до Конгресу щодо $5,8 млрд Україні

За його словами, у квітні цього року, перед тим, як було ухвалено додатковий пакет фінансування України з боку США, існувала широка стурбованість тим, що може статися крах лінії фронту. Проте в наступні місяці українська оборона стала міцнішою в багатьох критично важливих місцях, і Україна також зробила сміливі та рішучі кроки у війні, просуваючись уперед.

Радник наголосив, що це не питання політичної волі, а питання розв'язання важких і складних логістичних та оперативних питань для фактичного доставлення необхідного озброєння на фронт.

Як приклад підтримки він навів складне в реалізації рішення переспрямувати Україні всі ракети для Patriot, які мали бути поставлені партнерам і союзникам у найближчі 12 місяців.

"Я сказав: візьміть всі ці ракети, всі до єдиної, і надішліть їх до України. І якщо ви подивитеся на вартість цього, то це великі гроші з огляду на кількість, масштаб та інтенсивність цих постачань від початку війни. Я пишаюся тим, що ми зробили, але, як сказав зі сцени президент Зеленський, з огляду на те, з чим зіштовхнулася Україна, ми маємо робити більше та краще, і я з цим погоджуюся", - наголосив Салліван.

Під час зустрічі президентів США та України, яка запланована на 24 вересня, Джо Байден та Володимир Зеленський обговорюватимуть запропоновану українським президентом стратегію успіху у війні проти Росії.

Білий дім також представить свої пропозиції про можливу підтримку, а Україна розгляне їх у контексті стратегії дипломатії.

Зараз ви читаєте новину «Ще до кінця вересня: у США готують новий пакет допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути