неділя, 15 вересня 2024 06:38

Про що Байден говоритиме із Зеленським - у Білому домі розкрили деталі

Про що Байден говоритиме із Зеленським - у Білому домі розкрили деталі
Зустріч президентів Джо Байдена та Володимира Зеленського запланована на 24 вересня. Фото: president.gov.ua

Під час зустрічі президентів США та України, яка запланована на 24 вересня, Джо Байден та Володимир Зеленський обговорюватимуть запропоновану українським президентом стратегію успіху у війні проти Росії.

Про це розповів радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван, повідомляє "Interfax-Україна".

За його словами, для успіху в цій війні Україні потрібна всеосяжна стратегія.

"І саме її пропонує президент Зеленський. І тому ми з нетерпінням чекаємо можливості сісти й обговорити це з ним. Президент Байден із нетерпінням чекає цієї розмови", – сказав Салліван на 20-й щорічній зустрічі YES, що проходила у Києві 13-14 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США злякалися погроз Путіна, дозволу на удари далекобійкою не буде

Він наголосив, що США активно готуються до зустрічі президентів. Стратегію має озвучити саме Зеленський, тому що визначати "хід війни, свій шлях до перемоги та всі частини, які поєднуватимуться одна з одною" – це право демократично обраного уряду та народу України.

"Ми з самого початку чітко заявили, що наше завдання - забезпечити Україні міцні позиції на полі бою, щоб вони опинилися в сильній позиції за столом переговорів. Президент Зеленський сказав, що, зрештою, ця війна має закінчитися шляхом переговорів, і нам потрібно, щоб вони були сильні в цих переговорах. Вони самі визначать, коли їм сісти за стіл переговорів і на яких умовах", – наголосив Салліван.

За його словами, під час зустрічі 24 вересня Білий дім представить свої пропозиції про можливу підтримку, а Україна розгляне їх "у контексті стратегії дипломатії".

"У президента Байдена до того моменту залишиться ще чотири місяці, і він має намір використати ці чотири місяці, щоб поставити Україну в найкраще становище для перемоги", - додав Салліван.

План перемоги України є стратегічним, заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі Ялтинської Європейської стратегії.

Він сказав, що планує поділитися цим планом із президентом США Джо Байденом, а також обома кандидатами у президенти - Камалою Гарріс і Дональдом Трампом та з американським Конгресом.

Зараз ви читаєте новину «Про що Байден говоритиме із Зеленським - у Білому домі розкрили деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути