вівторок, 14 червня 2022 10:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Сбербанк, Россільгоспбанк та Московський кредитний банк відключили від SWIFT

Сбербанк, Россільгоспбанк та Московський кредитний банк відключили від SWIFT
Запрацювали санкції, запроваджені ЄС наприкінці травня. Фото: pixabay.com

Євросоюз із 14 червня відключає від міжбанківської системи SWIFT найбільший російський Сбербанк, а також Россільгоспбанк та Московський кредитний банк.

У межах шостого пакету санкцій проти Росії через війну в Україні запрацювали санкції ЄС, запроваджені наприкінці травня, повідомляє BBC.

"Представники банків, як і раніше, стверджують, що відключення від SWIFT не вплине на їхню роботу. У Сбербанку заявили, що працюють у звичайному режимі і відключення від SWIFT не змінює ситуації з міжнародними розрахунками", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Anonymous зламали російський Сбербанк

У Московському кредитному банку зазначили, що операції всередині Росії йтимуть у штатному режимі. Водночас при платежах за кордон терміни їхнього проведення можуть зрости. У Россільгоспбанку також наголосили, що в російській банківській системі створено необхідні умови для забезпечення безперебійної автономної роботи.

Японія з низкою розвинених країн підтримує санкції проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну. Країна вже запровадила кілька пакетів санкцій, щоб посилити тиск на агресора паралельно з ЄС та США.

Частина санкцій із останнього пакету набула чинності 7 червня. На території Японії заморозили активи Россільгоспбанку, Московського кредитного банку та Білоруського банку розвитку та реконструкції.

Зараз ви читаєте новину «Сбербанк, Россільгоспбанк та Московський кредитний банк відключили від SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути