Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2022 14:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Санкції в дії: у Росії зривається виконання оборонного замовлення - ГУР

Санкції в дії: у Росії зривається виконання оборонного замовлення - ГУР
"Від санкцій вже постраждав завод КАМАЗ", повідомляє Головне управління розвідки. Фото: ГУР МО

У Росії зривається виконання оборонного замовлення через санкції. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"В Російській Федерації терміново збирають дані про державні контракти в рамках оборонного замовлення, які перебувають на межі зриву через санкційний тиск. Як випливає з вимоги начальника управління військових представників МО РФ, яка надійшла до оборонних підприємств держави-окупанта, нездатність продовжувати виробництво пов'язана зі зростанням цін на сировину, матеріали й деталі", - повідомляє ГУР МО.

Упродовж останніх десятиліть військове виробництво та "переозброєння" армії РФ стало можливим завдяки масовій закупівлі іноземних технологій, матеріалів та електроніки, наголошує ГУР. Без цієї можливостей продовжувати виробництво сучасної зброї стало фактично неможливим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Путіна є план, щоб урятуватися від краху" – військовий експерт

"На сьогодні яскравим прикладом "технологічної незалежності" та "імпортозаміщення" РФ є завод КАМАЗ. Сучасні моделі, які випускав завод, комплектували двигунами Cummins (США), коробкою передач ZF (Німеччина) і паливною апаратурою Bosch (Німеччина). Зараз там вимушені повернутися до випуску моделей 1960-х, які росіяни назвали "класичними", - ідеться в повідомленні.

Країни ЄС розширили санкції щодо Росії завдяки "правилу 50%". У чорний список потрапляють компанії, більшість акцій яких сукупно належать двом або більше особам під санкціями, навіть якщо жодна з них не володіє більш як 50%

Компанії світу продовжують посилювати санкції на знак протесту проти агресивного вторгнення Росії в Україну. Блокада ворога триває, а росіяни вже майже ізольовані від реального світу. Іноземні компанії і далі йдуть із російського ринку. Серед нових приголомшливих санкцій - припинення Google ліцензування російських Android-смартфонів і зупинення постачання Nokia в РФ.

Зараз ви читаєте новину «Санкції в дії: у Росії зривається виконання оборонного замовлення - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути