понеділок, 28 березня 2022 13:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"У Путіна є план, щоб врятуватися від краху" – військовий експерт

"У Путіна є план, щоб врятуватися від краху" – військовий експерт
"Путін не зупиниться на адміністративних зонах Донецької та Луганської областей", каже Олег Жданов. Фото: "Радіо Свобода"

Президент Росії Володомир Путін не погодиться на угоду з Україною, враховуючи сьогоднішню ситуацію на полі бою. Росія хоче захопити всю нашу країну і не готова зупинятися. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Навряд чи Путін погодиться на якісь умови сьогодні. У нього останній та рішучий бій – він або громить нас та поглинає політично, або програє і ми його громим, зносимо з крісла президента. Тільки поле бою визначить подальший розвиток подій. Тому що зупинитися і підписати "Мінськ-3" – це відкласти війну ще раз. Існування наших держав одночасно не можливе. Одна з них повинна зникнути", – каже Жданов.

У разі підписання якихось угод буде третя війна – ще гірша і страшніша, наголошує експерт.

"Можна порівняти війну 2014-го року та війну 2022-го. Це небо і земля – наскільки більше стало крові і біди", – пояснює Жданов.

Путіну зараз потрібна будь-яка перемога, розповідає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія хоче приєднати так звані Л/ДНР, щоб показати хоч якусь перемогу" – політолог

"Тому росіяни прийняли рішення зосередитися на одному напрямку – це буде Донбас. Якщо у них вийде просунутися, то нам буде дуже важко. Тому що Путін не зупиниться на адміністративних зонах Донецької та Луганської областей. Якщо досягне цієї мети – піде далі. Це єдиний план, який є у Путіна і в разі успіху може врятувати від краху", – говорить Жданов.

Частину військ Росія зніме з інших напрямків, щоб проводити наступ на Донбасі, уточнює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна вийде з війни вдвічі сильнішою. А в Росії буде або зміна режиму, або вона розвалиться " - ексміністр оборони Грузії

"Але лише частину. Бо і надалі проводитимуть атаки на всіх напрямках, щоб ми не могли перекинути свої війська на Донбас. Путін хоче показати, що повністю контролює повітряний простір над Україною – тому бомбардують і Захід України також. Цими ударами Росія намагається нанести максимальне ураження об'єктам інфраструктури. Особливо, цивільної – нафтобази, аеродроми. Щоб спричинити в країні хаос і спровокувати продовольчу кризу", – наголошує Жданов.

Начальник Головного управління розвідки Мініоборони України Кирило Буданов заявив, що новий план Володимира Путіна після провалу війни: розділити Україну за "корейським" сценарієм. Президент країни-агресора спробує нав'язати лінію розподілу між неокупованими та окупованими регіонами.

Зараз ви читаєте новину «"У Путіна є план, щоб врятуватися від краху" – військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути