понеділок, 28 березня 2022 19:23

Санкції проти РФ: Кіпр зобов'язав адвокатів подати інформацію про російських клієнтів

Санкції проти РФ: Кіпр зобов'язав адвокатів подати інформацію про російських клієнтів
До 31 березня 2022 року адвокати Кіпру мають повідомити Департамент нагляду асоціації про те, чи надають вони послуги особам, які потрапили під санкції Ради ЄС. Фото: rbc.ua

Кіпр зобов'язав адвокатів подавати інформацію про клієнтів з Росії. Завдяки цьому компанії чи фізичні особи з РФ не зможуть приховати активи, які мають потрапити під санкції.

Про це повідомляють у документі Загальнокіпрської асоціації адвокатів професійного об'єднання юристів Республіки Кіпр.

Асоціація вимагає ретельно оцінювати ризики своїх клієнтів відповідно до санкцій, накладених на РФ. Вжити заходів стосовно усіх суб'єктів, які увійшли до санкційного списку Ради ЄС. А також не пізніше 31 березня 2022 року повідомити Департамент нагляду асоціації про те, чи надають вони послуги особам, які потрапили під санкції Ради ЄС, або пов'язаним з ними особам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіпр не блокуватиме відключення Росії від SWIFT

У разі надання послуг, адвокати мають зазначити імена цих осіб, вид майна, що виступає предметом застави - нерухомість, готівка, фінансові інструменти, а також загальну вартість цього майна. Таке ж зобов'язання застосовується у випадку подальшого введення додаткових обмежень або санкцій проти РФ чи Білорусі. Оновлені дані потрібно подавати Департаменту нагляду протягом 10 днів з моменту оприлюднення нових санкцій.

Завдяки таким зобов'язанням стають неможливими будь-які спроби російських компаній чи фізичних осіб приховати активи, які мають потрапити під санкції.

Компанії світу продовжують посилювати санкції на знак протесту проти агресивного вторгнення Росії в Україну. Іноземні компанії далі йдуть із російського ринку.

Серед нових приголомшливих санкцій - припинення Google ліцензування російських Android-смартфонів і зупинення постачання Nokia в РФ. Також 28 березня стало відомо, що країни ЄС розширили санкції щодо Росії за рахунок "правила 50%".

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти РФ: Кіпр зобов'язав адвокатів подати інформацію про російських клієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути