вівторок, 30 січня 2018 14:42

Найстаріший чоловік у світі помер у віці 113 років

Найстаріший чоловік у світі помер у віці 113 років
113-річний Франциско Нуньєс Олівера помер у свому будинку в Іспанії увечері понеділка, 29 січня. Вважався найстарішим чоловіком у світі. Фото: Daily Mail

Найстаріший чоловік у світі 113-річний Франциско Нуньєс Олівера помер у свому будинку в Іспанії увечері понеділка, 29 січня.

Чоловік помер трохи більше ніж через місяць після святкування дня народження. Місцева влада оголосила жалобу. Мер міста Біенвеніда, де мешкав чоловік, заявив, що смерть довгожителя стала ганьбою для всього села і всього світу, повідомляє Daily Mail.

Франциско прозвали в селі Марчена, через схожість на популярного співака фламенко.

Довгожитель мав 4 дітей, 9 онуків і 15 правнуків. У його матері було ще двоє дітей. Їм зараз 97 і 93 років.

Став найстарішою людиною в світі після смерті ізраїльтянина Ісраеля Крісталя. Той помер 11 серпня минулого року.

У 1920-х брав участь Рифській війні між Іспанією та берберськими племенами емірату Риф в Марокко. До 107-річного віку регулярно прогулювався по своїй землі. Кілька років тому вийшов на пенсію і перестав займатися фермерством.

У віці 98 років він переніс операцію з видалення катаракти та знову зміг читати. Це один з двох випадків, коли чоловік хворів, стверджують родичі. Вважали, що довго живе через дієту. Їв багато овочів, які сам вирощував на своїй землі, і щодня випивав келих червоного вина.

У квітні 2015 року Франциско дав інтерв'ю іспанському виданню El Mundo. Сказав, що хотів би прожити ще пару років. "Я знаю, що я старий, але я не відчуваю себе таким", - заявив. Відзначив, що всі його друзі мертві.

13 грудня Франциско виповнилося 113 років. Він почав свій святковий обід традиційним бісквітом і склянкою молока на сніданок. Потім почав відкривати вітальні листівки з усього світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як живе 121-річний чоловік

Дочка 82-річна Марія Антонія сказала, коли йому виповнилося 113 років, що її батько був "здоровий" і добре себе почував.

Мер Біенвеніди Антоніо Кармона колись сказав: "Він живий приклад якості життя в муніципалітеті, чистого повітря в селі і відсутності стресів у нашому розміреному життя".

Всього в селі живе 30 осіб старше 90 років.

Зі смертю Франциско найстарішою людиною в світі став Масазу Нонака, який народився 25 липня 1905 року і в даний час має 112 років і 189 днів.

Зморшки та хвороби виникають через недостатню рухливість і погане харчування. Власним прикладом це довела 106-річна Агнес Аллен. День народження жінка справила у фітнес-клубі у жовтні минулого року.Крім спортзалу, Агнес полюбляє піші прогулянки із собакою. Уникає компаній пенсіонерів. Вважає, що вони обговорюють лише старість та хвороби

Зараз ви читаєте новину «Найстаріший чоловік у світі помер у віці 113 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути