пʼятниця, 27 квітня 2018 15:32

Саміт двох Корей: п'ять подробиць, які примусять вас посміхнутися

27 квітня між Північною та Південною Кореєю відбулася зустріч лідера КНДР Кім Чен Ина і президента Корейської Республіки Мун Чже Іна. Вперше за 65 років саміт пройшов у "сірій зоні". Попередні зустрічі відбувалися у Пхеньяні - столиці КНДР.

Журналісти обговорюють дії охоронців лідера КНДР, дивні зміни у його зрості, меню бенкету, приватний туалет тоталітарного лідера та інші факти.

1. Ескорт лідера

Коли Кім повертався до Північної Кореї на обід після першої короткої зустрічі з президентом Муном, 12 охоронців оточили до його Mercedes Benz і побігли довкола нього підтюпцем.

Так же само вони супроводжували його лімузин в складі кортежу, коли Кім залишав саміт.

2. Кім неочікувано підріс

Журналістів ВВС здивувало фото символічного потискання рук, де Кім посміхаючись вітає Муна. На ньому два лідери видаються однаковими на зріст. Точний зріст лідера КНДР невідомий, але він приблизно 167-168 см. Зріст Муна, за даними південнокорейської газети Herald Economy, становить 172 см.

Автор: Reuters
  Мун мав би бути на 5-10 см вищим від Кіма
Мун мав би бути на 5-10 см вищим від Кіма

3. Південні військові не відсалютували Кіму
Головні військові чиновники Півночі віддавали честь Муну, їх південнокорейські колеги тільки обмінялися кивком або рукостисканням з Кімом, зазначає південнокорейське інформаційне агентство Yonhap. Відсутність формальних салютів було нагадуванням про те, що обидві країни технічно все ще перебувають у стані війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп відреагував на переговори між Кореями

4. Символічна ручка
Автоматична ручка швейцарського бренду Montblanc, якою Кім Чен Ин розписався у угоді про припинення війни, має свій символізм. Вона схожа на ту, якою Гельмут Коль з Західної Німеччини та Лотар де Майзієр з Східної Німеччини розписалися в договорі про об'єднання країни 1990-го, повідомляє Herald Economy. Ручку корейському лідеру подарувала сестра Кім Йо Чжун.
5. Приватний туалет Кіма
Північнокорейська делегація привезла на південь приватний туалет правителя. Випорожнення вважаються державною таємницею, і вони не повинні потрапити в неправильні руки - адже можна дізнатися його здоров'я. Кім Чен Ин ніколи не подорожує без власного мобільного туалету - навіть у межах Північної Кореї, повідомляє Businesinsider.
"Якщо в першій половині дня лідер не йде до ванної кімнати, як зазвичай, то вводиться додатковий протокол безпеки", - повідомляє DailyNK з посиланням на анонімне поінформоване джерело. - Немислимо, щоб він відвідував туалет загального користування".
Урочистий обід, який влаштували з нагоди саміту, був присвячений КНДР та особисто Кіму. На ньому подавали холодну лапшу ненмьон по-пхеньянськи, швейцарську картопляну запіканку рьошті (тому що юність Кім Чен Ин провів у Швейцарії), морські продукти із рідного міста Ина Мун Дже та пібімпап - відварений рис з овочевим салатом, овочі для якого виростили у "сірій зоні".
Зараз ви читаєте новину «Саміт двох Корей: п'ять подробиць, які примусять вас посміхнутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути