пʼятниця, 27 квітня 2018 14:02

Трамп відреагував на переговори між Кореями

Трамп відреагував на переговори між Кореями
Дональд Трамп підтримав мирні переговори між Ином та Іном. Фото: Twitter

Президент США Дональд Трамп відреагував на переговори між лідерами КНДР Кім Чен Ином і президент Південної Кореї Мун Чже Іном.

"Після шаленого року ракетних пусків та ядерних випробувань відбувається історична зустріч між Північною та Південною Кореєю. Хороші речі відбуваються, але тільки час покаже!", - написав у своєму Twitter.

"Корейська війна закінчиться! Сполучені Штати та всі їх великі люди повинндуже пишатися тим, що зараз відбувається в Кореї! Президент Південної Кореї Мун відзначив Трампа на переговорах в Північній Кореї: "Я дуже дякую Президентові Трампу ... Я висловлюю свою вдячність", - продовжив Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розсекретили деталі таємної поїздки Помпео в КНДР

Раніше підтримку мирному процесу висловила речниця Білого Дому Сара Сандерс.

"Ми бажаємо корейському народу всього найкращого з нагоди історичної зустрічі президента Республіки Корея Мун Чже Іна з північнокорейським лідером Кім Чен Ином. Сподіваємося, що в ході переговорів вдасться досягти прогресу для майбутнього, яке ознаменується миром і процвітанням для всього Корейського півострова", - заявила вона.

Близько 12:00 за київським часом 27 квітня було підписано спільну декларацію. Лідер КНДР Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін погодилися працювати над "повною денуклеаризацією Корейського півострова". Місце проведення перших за 65 років переговорів - село Пханмунджом у демілітаризованій зоні між двома державами. Кім Чен Ин готовий обговорити з південнокорейським президентом всі питання, які стосуються поліпшення відносин між країнами, досягнення миру, процвітання і возз'єднання на Корейському півострові, повідомляли місцеві ЗМІ. Зустріч лідера КНДР з Мун Чже Іном почалася о 10:30 за місцевим часом (04:30 за Києвом).

Зараз ви читаєте новину «Трамп відреагував на переговори між Кореями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути