Ексклюзиви
неділя, 10 липня 2022 06:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка РФ "вкрай зацікавлена" у вербуванні чиновників Латвії

Розвідка РФ "вкрай зацікавлена" у вербуванні чиновників Латвії
Розвідки Російської Федерації і Республіки Білорусь намагаються вербувати чиновників у прикордонних регіонах Латвії. Фото: eastnews.ua

Розвідки Російської Федерації і Республіки Білорусь намагаються вербувати чиновників у прикордонних регіонах Латвії. Там розгортаються сили союзників з НАТО.

Про це заявила служба держбезпеки Латвії (VDD), передає Delfi.

Російські і білоруські спецслужби завжди були зацікавлені у вербуванні латвійських державних і муніципальних чиновників. Найбільше їх цікавили ті, які можуть володіти інформацією, що містила б державну таємницю або інші дані з обмеженим доступом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін насмішив мережі своїм "ще не починав" – меми тижня

У сфері інтересів спецслужб РФ і РБ, згідно з даними VDD, – реакція Латвії та її союзників на вторгнення Росії в Україну, зокрема, і нарощування військового потенціалу на зовнішньому кордоні НАТО.

Також Росія і Білорусь зацікавлені в будь-яких відомостях про прикордонні регіони Латвії, які були б корисні для оновлення оперативних планів у разі переростання ситуації в ширший воєнний конфлікт.

Крім того, спецслужби країн-агресорок націлені на вербування посадових осіб органів самоврядування поблизу східних кордонів країни – там розгорнуті сили союзних країн.

Латвія нарощує присутність Північноатлантичного альянсу через постійні погрози Російської Федерації. Відтак Іспанія розмістила у Латвії батарею зенітного ракетного комплексу NASAMS. Системи NASAMS виробляють американська корпорація Raytheon Technologies і норвезька група Kongsberg. До комплексу входять пускові установки та радіолокаційні станції (РЛС) Raytheon AN/MPQ-64F1 Sentinel.

Російська Федерація не має можливості відкрити другий фронт і напасти на Литву. Можуть лише провокувати задля того, щоб отримати реакцію НАТО. Президент РФ Володимир Путін не полишив мрію приєднати Україну до нової так званої союзної держави і готовий до різних варіантів, аби змусити світ сісти за стіл переговорів на його умовах, розповів військовий експерт Олег Жданов.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка РФ "вкрай зацікавлена" у вербуванні чиновників Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути