Ексклюзиви
понеділок, 17 червня 2024 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка обстріляла російські воєнні підприємства - ЗМІ

Розвідка обстріляла російські воєнні підприємства - ЗМІ
Атакували промзону Липецька. Фото: Astra

Дрони української розвідки вдарили по низці важливих об'єктів у Росії.

Під удар потрапив тракторний завод у Липецьку, який ворог використовує у військовій сфері. Про це повідомляє "24 канал" з посиланням на свої джерела.

У Міноборони РФ вранці заявили, що над Бєлгородською, Воронезькою та Липецькою областями були збили дрони. Там відзвітували про шість безпілотників.

Губернатор Липецької області Ігор Артамонов сказав, що падіння уламків БпЛА сталося у промисловій зоні обласного центру. Місцеві мешканці чули вибухи у районах Новолипецького металургійного комбінату та тракторного заводу.

Новолипецький металургійний комбінат працює на військово-промисловий комплекс Росії й виконує велику кількість державних замовлень. Сировину із заводу використовують для виготовлення російських ракет, артилерії, безпілотників тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії горить НПЗ, заявляють про атаку дронів

Щодо ВАТ "Липецький трактор", то 2009 року зі структури товариства виділили виробництво шасі для військової техніки "Липецький завод гусеничних тягачів". Там виробляють модернізовані самохідні гусеничні тягачі для зенітно-ракетних комплексів С-300В, С-300ВМ та "Антей 2500".

У Воронезькій та Бєлгородській областях наслідки "прильотів" уточнюються.

Середньодобова швидкість переробки нафти в Росії впала до найнижчого тижневого рівня за 10 місяців після атак українських дронів по кількох великих обʼєктах.

Після атак безпілотників російські нафтопереробні заводи з 14 по 20 березня переробляли 5,03 млн барелів нафти на день. Це більш як на 400 000 барелів на день нижче за середній показник на початку місяця.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка обстріляла російські воєнні підприємства - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути