четвер, 25 січня 2018 14:37

Розповіли, як Путін готується до війни та приховує втрати

Розповіли, як Путін готується до війни та приховує втрати
Участь РФ у конфлікті в Сирії може бути підготовкою до нової війни. Фото: fakty.ictv.ua

Росія використовує різноманітні способи для приховування своїх втрат у Сирії. Сама участь РФ в конфлікті може бути підготовкою до нової війни.

Як пише "Апостроф", про це розповів рабин Авраам Шмулевич, ізраїльський політолог та фахівець по Близькому Сходу.

Він зазначив: "У РФ, згідно із законом, втрати є військовою таємницею, заборонено їх публікувати. Крім того, діють так звані ЧВК (приватні військові компанії), що дозволяє змінювати приналежність солдатів з державних на приватних найманців. Ще є такий механізм, коли втрати не реєструються, а зарплату загиблого найманця отримує його начальство. В Росії цю інформацію контролює ФСБ. Чиниться тиск на родичів убитих, щоб вони тримали язик за зубами. Допомагає приховувати втрати і те, що багато найманці часто не з великих міст, а з провінції, де інформацію приховати легше".

А також вважає, що сенс участі Росії у сирійському конфлікті залишається незрозумілим. Однак це може стати підготовкою армії до нової війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампа і Путіна звинуватили у погіршенні ситуації з демократією в світі

Пояснює: "Що вони там роблять? Це велика таємниця для всіх. Єдине розумне пояснення дав Путін, він часто говорить, що буде робити, просто його не слухають. Він сказав приблизно так: ми готуємося до війни, це полігон для навчань. На мій погляд, є і корупційна складова. Іранці і режим Асада можуть платити за участь росіян у війні".

USA Today, одна з провідних газет США, оголосила Росію у своїй статті новою "імперією зла". Видання послалося на агресивні дії Росії щодо Грузії та України, воєнну інтервенцію в Сирії і ймовірне втручання у президентські вибори в США 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як Путін готується до війни та приховує втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути