Ексклюзиви
неділя, 08 грудня 2019 14:53

Розповіли про результати зустрічі Путіна та Лукашенка в Сочі

Розповіли про результати зустрічі Путіна та Лукашенка в Сочі
Путін та Лукашенко в Сочі не підписали жодного договору. Фото: ТСН

Президенти Білорусі та Росії Олександр Лукашенко і Володимир Путін під час зустрічі в Сочі 7 грудня не підписали жодних договорів.

Переговори тривали близько п`яти з половиною годин, і проходили в закритому форматі. Спочатку лідери країн разом з прем'єр-міністрами і членами урядів зібралися разом за столом переговорів. Потім спілкувалися в форматі робочої вечері, передає "Радыё Свабода".

Ні білоруські, ні російські ЗМІ не повідомляли про підписання за підсумками зустрічі будь-яких документів. Крім того, Лукашенко після переговорів не став спілкуватися з пресою. Замість нього до журналістів вийшов міністр економічного розвитку Росії Максим Орєшкін. За його словами, під час переговорів кількість спірних питань щодо інтеграції зменшилася.

"Ми розуміємо, як по більшій частині з них просуватися вперед. Нам вказівки дані. Тепер будемо опрацьовувати і далі рухатися вперед", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Лукашенко зустрілися в темряві

Орешкін додав, що "позиції Росії і Білорусі щодо нафти і газу на переговорах президентів були серйозно зближені".

Лукашенко і Путін продовжать переговори 20 грудня в Санкт-Петербурзі. У цей день там буде проходити неформальний саміт Євразійського економічного союзу.

У Мінську сталися сутички між протестуючими проти приєднання Білорусі до Росії та перевдягненими правоохоронцями. Більше тисячі людей зібралися на акцію протесту проти інтеграції з Росією на Жовтневій площі.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про результати зустрічі Путіна та Лукашенка в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути