четвер, 21 січня 2021 08:28

Розповіли про перший дзвінок Байдена на посаді президента

Розповіли про перший дзвінок Байдена на посаді президента
Президент Сполучених Штатів Джо Байден проведе першу телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Фото: Reuters

Президент Сполучених Штатів Джо Байден проведе першу телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Розмова політиків запланована на п'ятницю, 22 січня. Вони обговорять двосторонні відносини, зокрема рішення Байдена офіційно відкликати дозвіл, необхідний для будівництва нафтопроводу Keystone XL. Про це розповіла на брифінгу прессекретар президента Джен Псакі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацрозвідку США вперше очолила жінка

Крім того, вона зазначила, що Байден насамперед на новій посаді буде телефонувати партнерам і союзникам Сполучених Штатів. Щодо розмови з президентом Росії Володимиром Путіним, то вона поки не планується.

Також Псакі пообіцяла відновити щоденні брифінги в Білому домі, які були припинені під час каденції Дональда Трампа. Вона додала, що дуже цінує роль "вільних і незалежних ЗМІ в нашій демократії".

20 січня у Вашингтоні, біля Капітолію, Джозеф Байден склав присягу як 46-й президент США. одразу після складання присяги підписав перші три виконавчі розпорядження. Байден поставив свої підписи під прокламацією про вступ на посаду президента, офіційно затвердив номінації на міністерські посади у своєму кабінеті, а також на посади заступників міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про перший дзвінок Байдена на посаді президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути