Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2018 09:41

Розповіли плани Трампа по бомбардуванню Сирії

Розповіли плани Трампа по бомбардуванню Сирії
Президент США Дональд Трамп розглядав можливість нанесення ударів по об'єктах протиповітряної оборони Росії. Фото - Високий Замок

Президент США Дональд Трамп розглядав можливість нанесення ударів по об'єктах протиповітряної борони Росії, а також Ірану в Сирії перед атакою, яка сталася рано вранці 14 квітня. Даний маневр повинен був нейтралізувати військові можливості сирійського режиму, передає джерело The Wall Street Journal.

"Коли Трамп закликав свою команду також розглянути можливість ударів по російським і іранським цілям в Сирії, якщо це було б необхідно для того, щоб дістатися до військового обладнання режиму Асада", - відзначило джерело.

Всього, за даними газети, розглядалися три варіанти атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це вимушений крок" - Порошенко про ракетний удар по Сирії

Найбільш консервативний варіант - удари по декількох об'єктах, пов'язаних з виробництвом хімічної зброї. Другий — удар "по більш великому набору цілей сирійського режиму, включаючи підозрювані у виробництві хімічної зброї наукові центри, а також військові командні пункти". Третій варіант - удари по російським системам ВПС.

В результаті Трамп схвалив гібридний план - поєднання першого і другого варіантів.

Удар США, Франції і Великої Британії по ряду військових об'єктів в Сирії і реакція Росії на події стало головною темою обговорення в соціальних мереж. Користувачі ділилися своїми думками про ситуацію в Twitter і Facebook, створювали меми.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли плани Трампа по бомбардуванню Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути