пʼятниця, 15 грудня 2017 12:23

Розповіли, хто приїде на похорони румунського короля

Розповіли, хто приїде на похорони румунського короля
З останнім королем Румунії прощаються тисячі людей. Фото: Zik.ua

15 грудня тисячі румунів прийшли на церемонію прощання з останнім королем країни Міхаєм І, котра відбувається в Бухаресті

Церемонія поховання відбудеться в суботу, 16 грудня, і її відвідають представники усіх монарших дворів Європи, повідомляє Romania Insider.

Король Міхай І помер минулого тижня у віці 96 років у Швейцарії. Тривалий час боровся з важкою формою лейкемії.

Дехто долає сотні кілометрів, аби дістатися королівського палацу, де виставлена труна із покійним монархом.

Люди згадують скромність, благородства та патріотизм Міхая І.

Поховальна церемонія відбудеться у суботу у соборі монастиря в Куртя-де-Арджеш. Туди труну доправлять потягом. Після того релігійні церемонії над труною пройдуть у Архієпископському та Королівському соборі. Труну з королем похоронять у склепі. Собор монастиря не можна буде відвідувати протягом наступних 7 днів, повідомляє Agerpress.

Церемонію поховання відвідають члени монарших родин європейських країн. Король Міхай І є троюрідним братом британської королеви Єлизавети ІІ. Принц Чарльз першим пообіцяв відвідати церемонію в суботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стало останнього короля Румунії Міхая І

Король Швеції Карл XVI Густав і його дружина Сільвія Шведська, бельгійська принцеса Астрід з чоловіком принцом Лоренсом, останній король Болгарії Сімеон ІІ та Великий герцог Люксембурга Анрі, королева іспанії Софія (двоюрідна сестра короля Міхая І) та її чоловік Хуан Карлос І, а також монархи Греції, Данії, Австрії, Югославії, Португалії, Албанії також проведуть в останню путь румунського монарха.

Король Міхай І був нащадком древньої династії Гогенцоллернів. Очолюував Румунію двічі – з 1927 по 1930 роки та з 1940 по 1947 роки. 1944-го очолив повстання та скинув ставленика нацистів маршала Іона Антонеску. Згодом радянська влада позбавила короля повноважень. Міхай І зрікся престолу та переїхав до Швейцарії. Додому повернувся у 2002 році.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, хто приїде на похорони румунського короля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути