понеділок, 13 квітня 2020 11:39

Розпад ЄС скасовується - глава Єврокомісії

Розпад ЄС скасовується - глава Єврокомісії
Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла про невиправдані очікування "розвалу" Євросоюзу. Фото: Reuters

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що епідемія коронавірусу не змогла розвалити Євросоюз.

Після кількох місяців протистояння епідемії коронавірусу, країни Євросоюзу змогли прийти до більш-менш загального консенсусу щодо надзвичайних заходів в умовах кризи. Більшість країн змогли впоратися і припинити пандемію, орієнтуючись на рекомендації ВООЗ.

Хоча деякі обмеження, що виходять за рамки демократичного контролю, турбують Урсулу фон дер Ляєн, пише Bild. Наприклад, те, що відбувається в Угорщині. Заходи, щодо яких вдається влада, здаються занадто жорсткими і надмірними. Але найголовніше, зазначила вона, це те, що коронавірус не зміг розвалити Євросоюз, чого всі боялися з початком епідемії.

"На початку був дуже високий ризик, що це розірве Євросоюз. Солідарності не вистачало, всі просто дивилися на свої проблеми, кордони закривалися без узгоджень. Сьогодні воля пройти через це разом повернулася. Є рішення, які були немислимими ще пів року тому. Це підвищує почуття спільності і впевненості ", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: ЕС виділить кошти українським волонтерам

Найближчими днями Єврокомісія опублікує рекомендації щодо виходу з кризи. Але уряди держав повинні самостійно адаптувати рекомендації під свої обставини, бо кожна країна має свої особливості розвитку епідемії. У документі не буде жодної "остаточної дати".

Також вона розповіла про розробку вакцини. 2 з 3 найперспективніших команд, які над цим працюють, базуються в Європі. Клінічні випробування очікуються найближчим часом. І закінчила вона рекомендаціями не будувати планів на літні відпустки, оскільки надійних прогнозів зараз ніхто дати не може.

Коронавірус не зникне, поки не буде винайдена і введена в широке користування вакцина. Таку думку висловив спеціальний представник генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров'я з питань пандемії коронавірусу Девід Набарро.

Зараз ви читаєте новину «Розпад ЄС скасовується - глава Єврокомісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути