Ексклюзиви
неділя, 23 лютого 2020 15:22

Розгулявся не на жарт: дві країни заявили про збільшення кількості заражених новим коронавірусом

Розгулявся не на жарт: дві країни заявили про збільшення кількості заражених новим коронавірусом
Усього за час поширення вірусу на нього захворіли понад 77 тисяч осіб. 2360 випадків виявилися смертельними. ФОТО: unian.ua

За останню добу в Ірані зафіксували 15 нових випадків зараження новим коронавірусом Covid-2019. Це майже третина всіх випадків, перший з яких виявили в країні 20 лютого.

Масштабний спалах вірусу стався й у Південній Кореї. Там через нього оголосили найвищий рівень епідеміологічної небезпеки, повідомляє Reuters.

Загальна кількість інфікованих новим коронавіррусом в Ірані становить на сьогодні 43 людини. Восьмеро з них померли. У Південній Кореї хворих з таким діагнозом нині 602. З них померли дев'ять. Припускають, що більше половини випадків захворювання серед південних корейців пов'язані з місцевою християнською сектою: одна з її учасниць відмовилась від перевірки на коронавірус і продовжувала відвідувати релігійні служби, де могла заразити інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померлих від коронавірусу медиків визнають мучениками

Через ризик поширення коронавірусу Ірак та Ліван наклали заборону на в'їзд до них із Ірану. З тієї ж причини один із ізраїльських аеропортів відмовився приймати південнокорейський літак.

У ВООЗ занепокоєні поширенням коронавірусу поза межами Китаю. Усе нові випадки фіксують серед людей, які не їздили до Китаю і не мали контактів з хворими.

Зараз ви читаєте новину «Розгулявся не на жарт: дві країни заявили про збільшення кількості заражених новим коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути