вівторок, 31 липня 2018 12:40

Розбирав лапами завали і шукав людей - отруїли героїчного пса-рятувальника

Автор: obozrevatel
  В Італії отруїли собаку, який врятував людей з-під завалів під час потужного землетрусу
В Італії отруїли собаку, який врятував людей з-під завалів під час потужного землетрусу

В Італії отруїли пса, який рятував людей після землетрусу в Аматричі в 2016 році. Активісти закликали посилити покарання за жорстоке поводження з тваринами.

Німецьку вівчарку Каос в Італії прозвали собакою-героєм. У серпні 2016-го він знайшов під руїнами людей, які вижили після землетрусу. Тоді в результаті потужних поштовхів загинули 230 осіб, пише bbc.

Разом зі своїм господарем Фабіано Етторе Каос одним із перших опинився на місці трагедії та протягом декількох тижнів допомагав рятувальникам.

Етторе виявив труп отруєного пса у своєму саду в Сант-Еузаніо-Форконезе в суботу, 28 липня.

"У мене немає слів. Я не можу зрозуміти цей жах. Він був живим як мінімум до другої ночі, я чув, як він гавкав", - цитує господаря пса The Guardian.

"Убили героя, який тими тривожними годинами разом із рятувальниками розбирав чотирма лапами завали і шукав людей, - заявив представник організації Animalisti Italiani Рінальдо Сідолі. - Каос рятував людей, і ті ж самі люди його отруїли".

Каос народився в Римі на початку 2015-го. Він також брав участь у рятувальній операції після землетрусу в Норчі в жовтні 2016-го. Цей землетрус був найсильнішим в Італії за останнє десятиліття, але тоді ніхто не загинув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонять продаж собак і котів

У Колумбії наркоторговці встановили винагороду за голову поліцейського собаки, який знайшов рекордну кількість наркотиків. Через це тварину мусили сховати до безпечного місця. Вівчарку на ім'я Сомбра перевели до аеропорту Боготи. Це місце для собаки вважають безпечним, оскільки летовище знаходиться поза межами впливу цієї мафії.

Зараз ви читаєте новину «Розбирав лапами завали і шукав людей - отруїли героїчного пса-рятувальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути