пʼятниця, 29 березня 2019 16:23

Росіянина засудили на 2 роки за допис в Telegram

Росіянина засудили на 2 роки за допис в Telegram
Дмитра Третьякова засудили до 2 років умовного терміну. Рік провів у СІЗО. Фото: Поліна Сідельнікова/ sibreal.org

Російський юрист 32-річний Дмитро Третьяков отримав умовно 2 роки ув'язнення за репост допису опозиційного журналіста Аркадія Бабченка у Telegram. Його арештували у квітні торік.

Третьяков живе у місті Спаск-Дальній, що у Приморському краї РФ. До репосту допису Бабченка додав власний короткий коментар "Згоден", інформує "Медиазона".

Його звинуватили за заклики до екстремізму в інтернеті. Справу розглядав Спаський райсуд. Прокуратура просила для Третьякова 2 роки реального ув'язнення. Рік чоловік відсидів у СІЗО. Також суд призначив росіянину 2 роки випробувального терміну і встановив заборону на участь в будь-яких громадських організаціях на той же період.

"Сьогоднішнє рішення - це однозначно не кінець. Наступного тижня ми подамо скаргу на цей вирок", - сказав адвокат Сергій Валіуллін.

Також зазначив, що стосовно самого Аркадія Бабченка через допис ведеться перевірка, однак результатів досі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павла Гриба засудили до шести років колонії

Це перший випадок у Росії, коли кримінальне провадження відкрили за репост у Telegram. Там ця соцмережа офіційно заборонена з 2018 року. Попри це месенджер без збоїв працює на території РФ, свої канали там ведуть відомі актори і політики.

Нагатінський суд Москви виніс вирок російському опозиційному активісту Денисові Бахолдіну. Суд визнав чоловіка винним в участі в організації "Правий сектор", яка визнана у Росії екстремістською, повідомила адвокат Світлана Сидоркіна у Facebook. Бахолдін звинувачення відкидає.

Зараз ви читаєте новину «Росіянина засудили на 2 роки за допис в Telegram». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути