Ексклюзиви
середа, 28 червня 2023 11:10

Росіяни узялися на бази Пригожина у Сирії. "Вагнерівці" заперечують затримання своїх командирів

Росіяни узялися на бази Пригожина у Сирії. "Вагнерівці" заперечують затримання своїх командирів
Telegram-канали, пов'язані з ПВК "Вагнер", заявляють про недостовірність цієї інформації. Фото: eastnews.ua

У Сирії російська військова поліція провела рейди на базах приватної військової компанії "Вагнер" нібито на тлі заколоту Євгена Пригожина в Російській Федерації.

Опорні пункти так званої російської військової поліції розміщені в Сирії на постійній основі в кількох населених пунктах, повідомив 27 червня арабський телеканал Al-Hadath. Формально їхніми основними завданнями РФ називає "спостереження за обстановкою, забезпечення безпеки гуманітарних акцій і патрулювання на стратегічно важливих для країни автодорогах".

"Російська військова поліція затримала главу відділення ПВК "Вагнер" в Ес-Сувейді на півдні Сирії, а також трьох високопоставлених командирів ПВК на авіабазі Хмеймім. Росіяни також приходили до представництв ПВК "Вагнер" в інших сирійських містах, зокрема Дейр-ез-Зорі, Хамі та Дамаску", – йдеться у повідомленні каналу Саудівської Аравії з посиланням на власні джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суровікін та інші генерали РФ підтримували заколот Пригожина – ЗМІ

Водночас Telegram-канали, пов'язані з ПВК "Вагнер", заявляють про недостовірність цієї інформації.

"Щодо затримання бійців ПВК у Сирії. Інформація про затримання не відповідає дійсності", – написали у каналі "Оркестр Вагнера".

Чи були здійснені рейди без затримань, там не уточнили.

Російське військове вторгнення в Сирію триває з осені 2015-го. За цей час, як і в Україні, армія РФ скоїла там сотні воєнних злочинів: від авіаударів по густонаселених містах до постачання зброї режиму Башара Асада.

Наприкінці грудня 2017 року влада РФ оголосила про постійну дислокацію своїх військ у Сирії. Частину сил звідти Росія пізніше перекинула в Україну.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко сподівається використати "вагнерівців" у своїх цілях. Він, зокрема, сподівається посилити найманцями власну армію та врівноважити кампанію Кремля через "Союзну державу" поглинути Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни узялися на бази Пригожина у Сирії. "Вагнерівці" заперечують затримання своїх командирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути