Ексклюзиви
пʼятниця, 11 червня 2021 13:03

Росіяни влаштували погром на чемпіонаті Європи - спалили паб, убили людину
8

Футбольні фанати зчепилися в жорстокій бійці
Фото: REUTERS
Футбольні фанати зчепилися в жорстокій бійці
Футбольні фанати зчепилися в жорстокій бійці
Футбольні фанати зчепилися в жорстокій бійці
Футбольні фанати зчепилися в жорстокій бійці

11 червня 2016 року британські та російські футбольні фанати влаштували масову бійку посеред Марселю у Франції. У процесі спалили місцевий паб.

Того дня увечері мав відбутися матч Євро-2016 між збірними Англії та Росії. Удень вболівальники першої відпочивали в одному з пабів. Святкували пивом ювілей королеви Великої Британії. Напившись, почали кидати порожніми пляшками по французькій поліції. Ті, щоб утихомирити хуліганів, застосували сльозогінний газ. Зчинилася бійка.

За хвилини в сутичку встрягли фанати з Росії, які, крім перепалки з правоохоронцями, влаштували бійку з англійцями. У процесі вболівальники використовували запальні речовини. Вогонь охопив один із місцевих пабів і ринок. Правоохоронцям таки вдалося зупинити сутички.

Проте бійка продовжилася одразу перед матчем збірних та після його завершення. Англійські фанати, які самі добре відомі як затяті футбольні хулігани, були вражені жорстокістю росіян. Вони, прорвавши оточення стюардів, напали на англійців у сусідньому секторі. 51-річному Андре Башу проломили голову. Правоохоронці доставили потерпілого в лікарню. Лікарі три дні боролися за життя чоловіка, але врятувати не змогли. Як заявила поліція, численні удари завдали молотком або залізним прутом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бей, Хохлов" – росіяни прагнули не пустити Україну на Євро

У звітах французьких правоохоронців поведінку російських уболівальників назвали гіпернасиллям.

"Я не хочу бути поганим, припускаючи, що це професіонали, але вони радикально налаштовані й добре навчені. У багатьох при собі були капи, бойові рукавички й ножі", - говорив головний прокурор Марселя Бріс Робен.

В УЄФА були обурені поведінкою вболівальників і висловили англійській та російській футбольним організаціям попередження. Проте росіяни не вгамувалися і стали учасниками нових сутичок. 14 червня УЄФА наклав на Росію відкладену дискваліфікацію і штраф у €150 тис.

Футбольні фанати з Польщі та Болгарії влаштували сутички в центрі Словаччини Братиславі. Місцеві жителі, вирішили, що стався теракт.

У Братиславі місцевий клуб "Слован" приймав "Сутьєску" з Чорногорії в рамках першого раунду плейофф Ліги Чемпіонів. ЗМІ повідомляють, що вболівальники з цих країн не мають жодного стосунку до безладів. Їх спровокували фанати з інших країн, зокрема, Польщі та Болгарії. Масова бійка відбулась в історичній частині міста. Ультрас використовували піротехніку.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни влаштували погром на чемпіонаті Європи - спалили паб, убили людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути