пʼятниця, 11 вересня 2020 09:46

Росія попросила вибачення в Сербії за хамство Захарової

Росія попросила вибачення в Сербії за хамство Захарової
Путін і Лавров попросили вибачення в президента Сербії за хамство МЗС РФ. Фото: Twitter

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що президент РФ Володимир Путін і глава зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров попросили вибачення в нього за хамську поведінку офіційної представниці МЗС РФ Марії Захарової.

В інтерв'ю національному сербському телебаченню Вучич заявив, що обговорював це питання з російським колегою в четвер, 10 вересня, повідомляє ТАСС.

Як зазначалося, в суботу, 5 вересня, пройшла зустріч Вучича з президентом США Дональдом Трампом у Білому домі. Опублікували світлину, яка виглядала дещо ніяково для сербського президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко розказав, як Путін просив підтримати Зеленського

У зв'язку з цим Захарова в соцмережах порівняла Вучича із сексуально розкріпаченою героїнею еротичного трилера "Основний інстинкт" у сцені допиту, додавши до запису скриншот із фільму.

Вучич прокоментував ситуацію, і підкреслив: "Підсвідомість найбільше говорить про людину. Найбільше про себе сказала Марія Захарова: примітивізм і спрощеність найбільше говорять про неї та про тих, хто її там поставив".

Першим на ситуацію відреагував глава Міноборони Сербії Олександр Вулін. Він нагадав, що Вучич не підтримав санкції проти Росії, і Сербія з військової точки зору є союзником Росії. Також він підкреслив, що "рівень людини визначається не розміром стільця, на якому він сидить, або чисельністю сил, від імені яких він говорить, а рівнем сміливості, з якою він захищає свій народ і друзів свого народу на будь-якому стільці".

Вулін заявив, що Вучич ніколи не кидав ні свій народ, ні його друзів. Не ображав і не принижував його. Захарова образила всіх, хто захищає Росію і Сербію в більш напружених місцях, ніж Facebook. "Вороги Сербії і Росії радіють дрібній злості Захарової. За Вучичем стоять справи, а за Захаровой - злість, за яку їй буде соромно", - сказав Вулін.

Зараз ви читаєте новину «Росія попросила вибачення в Сербії за хамство Захарової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути