Ексклюзиви
неділя, 15 січня 2023 11:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може збільшити чисельність військ без мобілізації – британська розвідка пояснила як

Росія може збільшити чисельність військ без мобілізації – британська розвідка пояснила як
Диктатор Володимир Путін, ймовірно, підтримує ініціативу зі збільшенням призовного віку у РФ. Фото: facebook.com/MIDRussia

У Росії пропонують збільшити призовний вік до 30 років.

Очевидно, таким чином російське керівництво планує збільшити чисельність військ без мобілізації, повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 15 січня.

Розвідка країни нагадала, що 12 січня у Держдумі Росії запропонували збільшити призовний вік з 27 до 30 років. Це планують зробити вже до весняного призову цьогоріч.

Імовірно, таку ініціативу підтримує президент Росії Володимир Путін, а російські офіцери вивчають реакцію громадськості, вважають союзники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні нових "200-х": Генштаб оновив дані про втрати російських окупантів

Піднявши призовний вік, російське керівництво має намір набрати більше людей до війська й забезпечити раніше оголошене збільшення чисельності армії на 30%.

"Мабуть, російські лідери сподіваються, що зміна вікових критеріїв для регулярного призову на військову службу могла б збільшити чисельність особового складу, готового воювати в Україні. І водночас викликати в населення меншу тривогу, ніж оголошення чергової хвилі непопулярної "часткової мобілізації", – зазначили в розвідці.

21 грудня міністр оборони Росії Сергій Шойгу публічно представив серію змін російської оборонної політики. Він висунув ідею збільшити чисельність ЗС РФ до 1,5 млн військовослужбовців, зокрема 695 тис. контрактників, поступове збільшення призовного віку на військову службу від 18 до 21 року та підвищення граничного віку призовників від 27 до 30 років.

Проте Шойгу не уточнив терміни втілення цих планів. Американські військові аналітики вважають дуже малоймовірним, що Кремль сформує такі великі звичайні сили в терміни, які стосуються війни Росії в Україні.

Раніше керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов підтвердив, що нова хвиля мобілізації в Росії намічена на 5 січня. Таке рішення кремлівський режим прийняв через брак живої сили на фронті.

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що на початку січня Росія має намір ввести воєнний стан, закрити кордони та почати нову хвилю мобілізації. Він закликав росіян покидати країну, зробивши вибір між життям за межами РФ та смертю незрозуміло за що.

Зараз ви читаєте новину «Росія може збільшити чисельність військ без мобілізації – британська розвідка пояснила як». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути