неділя, 27 березня 2022 20:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія справді хоче бути ізгоєм" - в ОП відреагували на заборону інтерв'ю Зеленського

В Офісі президента України прокоментували заборону Роскомнагляду публікувати інтерв'ю росЗМІ з Володимиром Зеленським.

Радник голови ОП Михайло Подоляк відреагував на таку поведінку наглядового відомства країни-окупантки.

"РФ справді хоче бути ізгоєм. Повноцінним. Всюди. Інакше не можна оцінити безглуздість рішення головного російського цензора - Роскомнагляду - який ультимативно вимагає від кількох російських ЗМІ не публікувати двогодинне інтерв'ю Володимира Зеленського. Інтерв'ю, в якому докладно досліджено причини варварської війни, затіяної РФ проти України. І сказано, до яких катастрофічних наслідків це призведе саме Росію", - написав він.

Автор: скріншот з відео
  Російським ЗМІ забороняють публікувати матеріали з використанням коментарів президента України Володимира Зеленського. Роскомнагляд вимагає від російських ЗМІ відмовитися від публікації інтерв'ю президента України
Російським ЗМІ забороняють публікувати матеріали з використанням коментарів президента України Володимира Зеленського. Роскомнагляд вимагає від російських ЗМІ відмовитися від публікації інтерв'ю президента України

Подоляк вважає поведінку Роскомнагляду, як мінімум, "феєрично боягузливою і ганебною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський в інтерв'ю росЗМІ: Окупанти викрали дітей з Маріуполя і тримають для обмінного фонду

"По-перше, РФ вважає себе "оплотом боротьби за гідну справу". Але при цьому боягузливо підтискає хвіст, коли є пряма мова іншої сторони. По-друге, а навіщо тоді витрачати стільки грошей на внутрішню вбивчу пропаганду, на всіх цих вгодованих пропагандистів із вечірніх стрім чи шоу, якщо їхню брехню можна запросто обнулити одним інтерв'ю президента України?", - наголосив радник голови ОП.

"Роскомнагляд грізно так заявив: "Низка російських засобів масової інформації, у тому числі іноземні ЗМІ, що виконують функції іноагенту, взяли інтерв'ю у президента України Зеленського". І не менш грізно наполягає на необхідності відмовитися від публікації відео чи письмових версій. Інакше остаточно вб'є залишки преси в РФ. Коротше, "найсильніша країна", - додав він.

Російським ЗМІ забороняють публікувати матеріали з використанням коментарів президента України Володимира Зеленського. Роскомнагляд вимагає від російських ЗМІ відмовитися від публікації інтерв'ю президента України. В організації зазначили, що низка російських засобів масової інформації взяла інтерв'ю у Зеленського. Серед них, зазначають у Роскомнагляді, є "іноземні ЗМІ, які виконують функції іноагенту".

Йдеться про розмову Зеленського з російськими журналістами, що відбулась 27 березня. Президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю російським журналістам уперше після початку війни. Розмова тривала майже дві години. ЗМІ обіцяли надвечір оприлюднити всю розмову без цензури. Натомість Роскомнагляд видав заборону на використання матеріалів інтерв'ю президента України.

Зараз ви читаєте новину «"Росія справді хоче бути ізгоєм" - в ОП відреагували на заборону інтерв'ю Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути