Ексклюзиви
середа, 13 жовтня 2021 09:03

Росія б'є рекорди зі смертності від коронавірусу

Росія б'є рекорди зі смертності від коронавірусу
Медики приймають хворих на коронавірус в лікарні в Москві, 2 жовтня 2021 року / Getty Images

У вівторок, 12 жовтня, Росія встановила черговий рекорд щоденної смертності від коронавірусу. Проте влада не запроваджує жодних карантинних заборон.

Офіційно за день від коронавірусу померли 973 росіяни, що є найвищою щоденною кількістю загиблих з початку пандемії. У цьому місяці в Росії не раз реєстрували рекордні щоденні показники смертності, а щоденні нові випадки також досягли рекордних значень - 28 190 нових випадків було у вівторок. Про це пише Al Jazeera.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній міністр помер від коронавірусу

Зростання кількості нових хворих посилило тиск на систему охорони здоров'я країни, оскільки лікарні переповнені. Виступаючи на засіданні уряду у вівторок, міністр охорони здоров'я Михайло Мурашко заявив, що 11% із 235 тис. госпіталізованих в Росії з Covid-19 перебувають у важкому чи критичному стані.

Загалом із початку пандемії в Росії зареєстрували понад 7,8 млн випадків захворювання і 218 345 смертей. Це найвищий показник смертності в Європі. Проте Росстат враховує також смертельні випадки, коли вірус не був основною причиною смерті. Воно повідомило про значно вищу загальну кількість смертей - майже 418 тис. росіян померли від коронавірусу.

Отже, Росія стала четвертою країною у світі, яка найбільше постраждала від пандемії після США, Бразилії та Індії. Це за кількістю хворих. За кількістю померлих Росія на п'ятому місці у світі після Мексики.

Російський уряд каже, що низький рівень вакцинації став причиною розпочатого минулого місяця різкого зростання нових випадків хвороби й смертей. Уряд заявив у п'ятницю, 8 жовтня, що тільки 47 млн ​​росіян або 33% із майже 146 млн населення отримали хоча б одне щеплення від коронавірусу. А 42,4 млн або 29%, повністю вакциновані.

Виступаючи на зустрічі з новообраними російськими депутатами Думи, Путін закликав їх допомогти стимулювати населення до добровільної вакцинації. У деяких регіонах Росії обмежено відвідування масових заходів і обмежений доступ у театри, ресторани та інші місця для невакцинованих людей або тих, хто не перехворів. Але життя в Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах залишається нормальним - підприємства працюють у звичайному режимі, а вимоги носити маски часто не дотримуються.

У світі 11 жовтня 6745 осіб на добу померли від коронавірусу. За цим показником Україна на четвертому місці у світі й на третьому в Європі. Цього дня від Covid-19 померли 352 українці.

Зараз ви читаєте новину «Росія б'є рекорди зі смертності від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути