Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 08:55

Російський хакер взяв на себе відповідальність за зломи в Штатах

Російський хакер взяв на себе відповідальність за зломи в Штатах
В заявах хакера є суперечності. Фото: dnepr.info

Костянтин Козловський, хакер, якого обвинувачують у зломі банків, заявив у суді, що співпрацював з ФСБ і займався кібератаками на США за дорученням співробітників відомства.

Про це пише The Bell, посилаючись на близькі до Козловського джерела. Він сказав, що протягом "багатьох років" співпрацював з ФСБ й взяв на себе відповідальність за злом пошти Клінтон, Національного комітету Демпартії США, а також "дуже серйозних військових підприємств США та інших організацій".

Хакера також звинувачують у справі групи Lurk, яка займалася банківськими зломами. Козловський, який вважається одним з головних фігурантів процесу, дав свідчення ще в серпні 2017 року. Однак тільки зараз про них стало відомо.

Протокол засідання опублікували на сторінці Козловського у Facebook. Судячи з документів, вперше про співпрацю з ФСБ хакер заявив 1 листопада й спочатку називав свого куратора "Іллею". Але потім він почав стверджувати, що це псевдонім, під яким ховається Дмитро Докучаєв, майор ФСБ.

Зазначається, що співробітник відомства сам знаходиться в СІЗО у справі про держзраду. А Козловський міг дізнатися про це зі ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канадський хакер зізнався, що працював на ФСБ

І наголошується, що в заявах хакера є суперечності. Наприклад, він розповідав про причетність до злому серверів Всесвітнього антидопінгового агентства, але до цього моменту вже 3 місяці перебував у СІЗО.

Колишні співробітники ФСБ передали американським спецслужбам інформацію про хакерські атаки на Держдепартамент США.

Зараз ви читаєте новину «Російський хакер взяв на себе відповідальність за зломи в Штатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути