четвер, 29 квітня 2021 07:37

Росію чекають наслідки за агресію - Байден

Росію чекають наслідки за агресію - Байден
Президент США Джо Байден має намір на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним обговорити ситуацію навколо України. Фото: Official White House Photo

Сполучені Штати будуть жорстко реагувати на недружні дії Росії - агресію чи втручання у вибори.

Але не прагнуть до ескалації напруженості між країнами. Про це заявив президент США Джо Байден у своєму першому зверненні до Сенату і Палати представників Конгресу США.

"Я дуже ясно дав зрозуміти Путіну, що ми не прагнемо до ескалації. Проте їхні дії матимуть наслідки, якщо виявиться, що вони дійсно застосовувалися", – заявив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль висунув умови примирення з адміністрацією Байдена

Він нагадав, що США вже жорстко відповіли на вчинені Росією кібератаки і втручання у вибори і будуть реагувати подібним чином і надалі.

"Я відреагував прямолінійним і пропорційним чином на втручання Росії в наші вибори і кібератаки на наші уряд і бізнес. І я їм сказав, що ми відповімо, і ми так і зробили", – підкреслив Байден.

Президент США Джо Байден має намір на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним обговорити ситуацію навколо України. Про це повідомив помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван. Під час попередніх телефонних розмов з Путіним Байден висловлював свою стурбованість з приводу військового накопичення Росії поблизу українських кордонів.

Зараз ви читаєте новину «Росію чекають наслідки за агресію - Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути