середа, 13 грудня 2017 12:20

Росії прогнозують нульове економічне зростання в новому році

Росії прогнозують нульове економічне зростання в новому році
Економічний ріст в Росії у 2018 буде нульовим

Зростання російської економіки втратить незначні теперішні темпи.

Експерти прогнозують, що рівень економічного зростання в РФ 2018-го буде дорівнювати нулю, передає Газета.ru

Темпи економічного зростання економіки РФ оцінює в 2,4%– 4% директор Інституту стратегічного аналізу компанії ФБК Ігор Ніколаєв. Інші експерти не згодні з ним.

"Ріст економіки РФ у цьому році складав лише 1,5% -1,6%, - говорить колишній заступник міністра економічного розвитку РФ Олексій Ведєв. - Роздрібний товарообіг збільшився лише на 0,5 %, а кількість платних послуг - лише на 0,2 %".

"Реальні доходи росіян падають 4 роки поспіль, а зарплати ростуть лише в державних структурах та близьких до них організаціях", – відзначає директор програми "Економічна політика" Московського центру Карнегі Андрій Мовчан.

"Основний засіб підтримки російської економіки - зростання цін на нафту марки Urals на 20% і держінвестиції в проекти інфраструктури, такі як Керченський міст", - вважає Мовчан. Наголошує, що Росія може в будь-який момент втратити ці показники.

Експорт російського озброєння – ще один із "стовпів" економіки РФ – 2017-го упав у 3 рази: з $15 млрд 2016 року до $5 млрд 2017 року. Причина – санкції, через які до РФ не поставляють імпортні комплектуючі. 2018-го експерта може взагалі не бути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ збудує військово-морську базу в Сирії

Російський уряд планує за наступні 2 тижні витратити весь залишок запасів Резервного фонду - 992 млрд рублів ($16,8 млрд). З лютого 2015-го, коли російська влада почала витрачати резервні кошти, на "дірки в бюджеті" витратили 4,9 трлн рублів ($83,3 млрд).

Падіння доходів росіян, що знижуються протягом останніх 36 місяців, призвело до зубожіння населення. Його можна порівняти із ситуацією 1990-х. За останні 10 місяців доходи росіян скоротилися на 5,5 трлн рублів - $93,7 млрд, встановивши рекорд падіння з 1990 року.

Зараз ви читаєте новину «Росії прогнозують нульове економічне зростання в новому році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути