середа, 22 серпня 2018 12:12

Росіяни шукатимуть суперзброю на дні моря

Росіяни шукатимуть суперзброю на дні моря
Запуск російської ракети 28 листопада 2017 року

Росія хоче знайти і відновити ядерну ракету, яка впала в Баренцеве море 2017 року. Про це йшлося у доповіді розвідки США.

Три судна, одне з яких обладнають пристроями для обробки радіоактивних матеріалів з ядра ракети, відправляться на пошуки затонулої зброї. Скільки часу знадобиться, щоб знайти ракету на дні моря, невідомо, пише CNBC.

Якщо росіяни знайдуть ракету, то спробують її відновити, вважають аналітики з розвідки США. Вони побоюються, що радіоактивний матеріал міг просочитися у воду.

"Зрозуміло одне: якщо запустити ракету з ядерним двигуном, то ядерний матеріал буде там, де ракета впаде, - сказав Ганс Крістенсен, директор проекту ядерної інформації Федерації американських вчених. - Удар був дуже сильним. Підозрюю, що витоки з нього могли бути".

Росіяни запускали ядерні ракети 4 рази в період з листопада 2016 по лютий 2017 року. Всі спроби виявились невдалими. За оцінками США, найдовший політ тривав близько 2 хвилин, за які ракета пролетіла 35 км. Найкоротше випробування тривало 4 секунди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові випробували нову українську ракету "Оскол"

У березні 2018 року президент Росії Володимир Путін представив нову ракету з ядерним двигуном необмеженої дальності. Цю зброю ще належить успішно випробувати. На думку американців, вона може бути готова до бою у 2020 році.

Росія запустила на орбіту Землі невідомий супутник, який демонструє "ненормальну поведінку". США стурбовані та припускають: це може бути космічна зброя. Заяву зробила Ілім Поблет, помічник секретаря США з контролю над озброєнням, 14 серпня в Женеві, Швейцарія, на конференції ООН із роззброєння.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни шукатимуть суперзброю на дні моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути