четвер, 08 серпня 2019 10:48

Росіяни планували теракт у Польщі

Росіяни планували теракт у Польщі
Громадяни РФ планували теракт в Польщі. Фото: RMF 24.

У Польщі заарештували 24 із 26 учасників незаконних збройних формувань. 5 серпня у межах антитерористичної операції їх затримали поблизу торгового центру M1 у Кракові. Більшість із них – громадяни Росії чеченського або вірменського походження. Наймолодшому – 19 років. Четверо із них мають польське громадянствою. Частина із них перебуває на території Польщі нелегально.

Двом із них суд не зміг оголосити вирок через сімейні обставини одного з підозрюваних і проблеми зі здоров'ям іншого, передає місцеве видання RMF 24.

Зізнався лише один. 25 інших не визнали свою вину. Усіх затриманих звинувачують в участі в організованому збройному злочинному угрупуванні, спробах побиття, незаконному зберіганні зброї та боєприпасів. Також у зберіганні значної кількості наркотиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії горить склад боєприпасів: снаряди вибухають, жителів евакуюють

Польські правоохоронці прибули до торгового центру перед тим, як там мала відбутися бійка двох банд. У той час у торговому центрі перебували люди та діти.

У автомобілях терористів поліція виявила пускові снаряди зі сльозогінним газом, сокири та мачете, значну кількість вогнепальної зброї, а також боєприпаси, бейсбольні бити та велику кількість кокаїну.

Зловмисники прибули до Кракова не лише з різних частин Польщі, а також зі західної Європи.

У місті Місрата в Лівії з безпілотника пошкодили повітряне судно ІЛ-76ТД. Експлуатантом є українська авіакомпанія ТОВ "Скайавіатранс". Інцидент стався в ніч з 5 на 6 серпня під час ракетної атаки на аеропорт.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни планували теракт у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути